Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο: Φορτηγό σκόρπισε τον θάνατο - Τουλάχιστον 9 νεκροί

Επίθεση

tvxs.gr | 19 Δεκ. 2016
Τελευταία ανανέωση 02:12 | 20 Δεκ. 2016
Φορτηγό έπεσε με ταχύτητα σε πλήθος ανθρώπων που βρίσκονταν σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι -μέχρι τις 22:00 ο επίσημος απολογισμός ήταν 9 νεκροί- και να τραυματιστούν τουλάχιστον 50 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία της γερμανικής πρωτεύουσας.
Η επίθεση διαπράχθηκε γύρω στις 7:30 μ.μ. (τοπική ώρα), κοντά στη λεωφόρο Κουρφούρστενταμ, στο δυτικό τμήμα του Βερολίνου και ενώ η αγορά ήταν γεμάτη κόσμο. 
Ωστόσο, οι γερμανικές αρχές, σχεδόν τρεις ώρες μετά το γεγονός, παρέμειναν εξαιρετικά επιφυλακτικές, δηλώνοντας ότι δεν έχουν επισήμως καταλήξει ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. 

Οι δράστες ήταν δύο
Ο οδηγός συνελήφθη, ενώ ο συνοδηγός είναι μεταξύ των νεκρών.
Το μαύρο φορτηγό που σκόρπισε τον θάνατο, συνεχίζοντας μέσα στο πλήθος για τουλάχιστον 50 μέτρα, με ταχύτητα 60 χλμ/ώρα, έχει πολωνικές πινακίδες. 
«Πήγαινε με σβηστά τα φώτα…» δήλωσε ηλικιωμένος αυτόπτης μάρτυρας στη γερμανική Berliner MorgenPost, τα γραφεία της οποίας βρίσκονται ακριβώς απέναντι από τη χριστουγεννιάτικη αγορά.
Άλλος αυτόπτης μάρτυρας, η τουρίστρια Σαμπρίνα Γκλινζ, από τις ΗΠΑ, αποκάλυψε ότι το φορτηγό κατευθύνθηκε προς την αρχή της αγοράς, εκεί που ήταν συγκεντρωμένος ο περισσότερος κόσμος και στη συνέχεια άρχισε να πέφτει πάνω στα περίπτερα. 
Τουλάχιστον 4 από τους τραυματίες είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση και υπάρχει φόβος ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί. 

Η επίθεση παραπέμπει στο πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια της Γαλλίας τον περασμένο Ιούλιο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.