Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Ο κακός δαίμονας του νεομητσοτακισμού...

Βαγγέλης Αντώναρος: Ο κακός δαίμονας του νεομητσοτακισμού
του Γ. Λακόπουλου
Δεν ήταν καλή ιδέα να διαγράψει -όπως διέγραψε- ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Βαγγέλη Αντώναρο από  μέλος της ΝΔ- ιδιότητα που είχε προτού προσχωρήσει στο κόμμα ο πατέρας Μητσοτάκης. Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, έτσι κι αλλιώς εκτός ενεργού πολιτικής και απελευθερωμένος πλέον, όχι μόνο δεν αποθαρρύνθηκε, αλλά αναβάθμισε τις παρενοχλήσεις του στον εφαρμοσμένο νεομητσοτακισκό και ιδιαίτερα στις  σιρμαγιές του με τους υπερδεξιούς της ΝΔ, γηγενείς και μουσαφιραίους. Αν ως τώρα ήταν ο κακός δαίμονας του νεομητσοτακισμού, εφεξής είναι ο εκφραστής της ευρύτερης απογοήτευσης στους κόλπους της συντηρητικής παράταξης, για το σημερινό μοντέλο ηγεσίας.
Μέχρι πρόσφατα πολλοί απέδιδαν τις διαδικτυακές παρεμβάσεις του Αντώναρου σε επίνευση Καραμανλή. Το έλεγαν κυρίως άνθρωποι του  Αντώνη Σαμαρά ο οποίος αποδίδει στον Καραμανλή οτιδήποτε του συμβαίνει- ενώ την ουσία απλώς τον ενοχλεί η ύπαρξή του: χωρίς αυτόν θα είχε κάνει τον Κυριάκο κομπολόι. Όχι πως ο Καραμανλής υπερασπίζεται τον αδελφό της Ντόρας. Αλλά...
συνέχεια
...υπερασπίζεσαι την πολιτική τάξη: αυτός εξελέγη,  με αυτόν θα πάμε στις εκλογές.
Ο Αντώναρος δεν παρεκκλίνει από τη γραμμή Καραμανλή, αλλά  αρέσκεται να παίζει με τις παρεκκλίσεις του Μητσοτάκη από τον καραμανλισμό- τον οποίο ο ίδιος υπερασπίζεται  επειδή τον ασπάζεται παλαιόθεν. Πότε με αστική αυστηρότητα και ποτέ με δηκτικό τρόπο, καθώς είναι γιος του θρυλικού Αρχέλαου.
Ως σημαντικότερη παρέκκλιση φαίνεται να θεωρεί τον Άδωνι Γεωργιάδη τον οποίο κρεμάει διαρκώς στα μανταλάκια χωρίς έλεος. Ότι έχασε την κομματική του ιδιότητα όχι μόνο δεν τον αναχαίτισε, αλλά μάλλον τον πείσμωσε και του έδωσε νέες εμπνεύσεις.
Γι’ αυτόν ο παλιός Καραμανλής δεν θα είχε ποτέ στο κόμμα του κάποιον σαν τον Γεωργιάδη. Ο νεότερος είχε τον Καρατζαφέρη και τον απέπεμψε. Όχι χωρίς κόστος, αφού αυτός έστησε ένα κόμμα  στο μαλακό υπογάστριο της ΝΔ και με τη στήριξη των «νταβατζήδων»  περιόρισε τα κοινοβουλευτικά όρια της νίκης του  το 2007.  Επιπλέον κλωνοποιήθηκε και κάποιοι από τους κλώνους του όταν έφυγε ίδιος από την ηγεσία τρύπωσαν στη ΝΔ με τη συνδρομή-ποιου άλλου;- του Σαμαρά.
Ο Αντώναρος πότε οργίζεται και ποτέ λοιδορεί το φαινόμενο Άδωνις, την ανοχή του Μητσοτάκη και την υποκίνησή του από τον Σαμαρά. Στον οποίο επιφύλαξε μια έκκληση, όταν ο πρώην Πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν θα καταθέσει στην προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, για λόγους σαν αυτούς που επικαλέστηκαν ο Γεωργιάδης και ο Λοβέρδος για να κάνουν το ίδιο.
Κατά τον -εκτός των άλλων -έμπειρο δημοσιογράφο: » Όταν κάποιος είναι βέβαιος για την αθωότητά του, όπως προφανώς είναι ο κ. Σαμαράς και πολλοί άλλοι, δεν έχει να χάσει τίποτα από το να εμφανιστεί και να μιλήσει στην επιτροπή». Δεν ήταν ανάρτηση. Τα είπε στην τηλεόραση. Σφάξιμο με το βαμβάκι.  Δεν χαρίσθηκε ούτε στη ΝΔ που αποχώρησε από την  Προανακριτική επιτροπή. «Αυτά είναι πολιτικά τερτίπια που δεν με βρίσκουν σύμφωνο».
Άλλη φορά θα το χρέωναν στον Καραμανλή. Τώρα αξιοποιήθηκε από τους σώφρονες Νεοδημοκράτες. Π.χ. η «Καθημερινή» το παρουσίασε ψηλά στην ηλεκτρονική της έκδοση για να πει κάποια πράγματα χωρίς να φαίνεται ότι στρέφεται η ίδια κατά του Μητσοτάκη.  Στο σημείο να απαγορεύει δημοσιεύματα στον Παπαχελά, όπως κάνει σε άλλες περιπτώσεις, δεν έφτασε ακόμη ο νεομητσοτακισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.