Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Ντ. Μπακογιάννη διαψεύδει Άδωνη...

«Αδειάζει» τον Άδωνη η Ντόρα

Η κυβέρνηση Καραμανλή με υπουργό Εξωτερικών τη Ντόρα Μπακογιάννη μπλόφαρε. Αυτό είπε εμμέσως πλην σαφώς o Άδωνης Γεωργιάδης προκειμένου να επιβάλει στο κόμμα του τη γραμμή κατά της σύνθετης ονομασίας της σκληρής δεξιάς πτέρυγας της Ν.Δ.. Ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίστηκε, μιλώντας στο ραδιόφωνο «24/7» ότι η κυβέρνηση Καραμανλή το 2008 «πρότεινε μία σύνθετη ονομασία, γνωρίζοντας ότι έχει απέναντί της τον Γκρούεφσκι, ο οποίος θα αρνείτο» και ότι «ούτε η κ. Μπακογιάννη ούτε κανένας δεν επιθυμεί τη σύνθετη ονομασία».
Το θέμα είναι ότι η ηγεσία της Ν.Δ. παρείχε πλήρη κάλυψη στον Αδ. Γεωργιάδη, αποδεχόμενη τις δηλώσεις του, καθώς περιορίστηκε να απαντήσει μέσω διαρροών στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «έχουν το θράσος να μιλούν αυτοί που το 2015 έπαιξαν μια ολόκληρη χώρα στα ζάρια».
Αλλά από το περιβάλλον της Ντ. Μπακογιάννη, μιλώντας στην «Εφ.Συν.», διέψευδαν το περιεχόμενο των δηλώσεων Γεωργιάδη, τονίζοντας πως έμμεση απάντηση σ' αυτές αποτελεί συνέντευξη της πρώην υπουργού Εξωτερικών (Παραπολιτικά 9.6.2018), όπου ξεκαθαρίζει ότι «η θέση της Ν.Δ. ήταν συγκεκριμένη: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes. Αυτό προϋπέθετε συνταγματική αλλαγή και απαλοιφή όλων των αλυτρωτικών διατάξεων. Αυτή τη θέση μας την έχει ψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων τρεις φορές μέχρι σήμερα». 
11 Ιουν. 2018

tvxs.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.