Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Μην αφήνεις την αλήθεια να χαλάσει την προπαγάνδα σου

του
Πρωτοσέλιδο με σκληρή γραμμή κατά της κυβέρνησης, από την εφημερίδα Τα Νέα, γιατί άνοιξε «τους ημιτελείς δρόμους της ταλαιπωρίας που ξανακλείνουν μέσα στον Μάιο για να ολοκληρωθούν τα έργα». Και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «με την εικόνα των φωτογραφήσεων των κυβερνώντων (σ.σ. στους νέους δρόμους) ενθαρρύνθηκε ο κόσμος να ταξιδέψει για το τριήμερο» –εδώ η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια... Διπλή κατηγορία για την κυβέρνηση. Και γιατί φωτογραφήθηκαν στελέχη της στους νέους οδικούς άξονες (και άρα άνοιξαν «τον δρόμο να φύγει ο κόσμος για το Πάσχα…») και γιατί ήταν ημιτελείς οι δρόμοι. Και, βέβαια, αραδιάζουν πρωτοσέλιδα μια σειρά ψέματα, όπως διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι όσοι ταξίδεψαν από Κόρινθο προς Πάτρα και από εκεί για Γιάννενα. 
Ποια είναι η πραγματικότητα; Ο νέος δρόμος μέχρι...
συνέχεια
...την Πάτρα ουσιαστικά είναι πανέτοιμος και τα ελάχιστα χιλιόμετρα που δεν είναι έτοιμα (9 χιλιόμετρα μόνο, σύμφωνα με το ίδιο το ρεπορτάζ) δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα –ουσιαστικά δεν το καταλαβαίνεις-, ενώ τα τούνελ λειτουργούν όλα κανονικότατα! Το μποτιλιάρισμα, άλλωστε, στην Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών έγινε στα διόδια της Κορίνθου (είσοδος), όπου καμία κορδέλα δεν έκοψε η σημερινή κυβέρνηση. Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έκοβαν κορδέλες στα διόδια!
Στον δρόμο από Αντίρριο μέχρι Γιάννενα, πράγματι δεν έχουν δοθεί στην κυκλοφορία τα πρώτα 10 χιλιόμετρα πριν από το τούνελ της Κλόκοβας –από το Αντίρριο μέχρι την Κλόκοβα, δηλαδή. Εκεί τα αυτοκίνητα κινούνται από τον παλιό δρόμο, και καμία κορδέλα δεν έκοψε η κυβέρνηση. Ούτε στο τούνελ της Κλόκοβας έκοψε –κατά συρροή τα ψέματα. 
Στην έξοδο των εκδρομέων εξελίχθηκαν όλα ομαλά –πάντα στις εξόδους η ταλαιπωρία είναι μικρότερη, καθώς η κίνηση μοιράζεται σε περισσότερες μέρες και ώρες. Στην επιστροφή, όπου οι εκδρομείς επέστρεψαν μαζικά, υπήρχε μποτιλιάρισμα στη σήραγγα της Κλόκοβας. Κι αυτό γιατί δύο λωρίδες κυκλοφορίες και μία ΛΕΑ (Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης) καταλήγουν σε μία λωρίδα κυκλοφορίας, προκειμένου να ακολουθήσουν την παλιά εθνική οδό, από την Κλόκοβα έως το Αντίρριο. Εκεί πράγματι δημιουργήθηκε το «φαινόμενο του μπουκαλιού». Όμως από Κόρινθο έως την Πάτρα και από την Κλόκοβα έως τα Γιάννενα (με εξαίρεση περίπου 50 χλμ. στο Μενίδι Αμφιλοχίας, όπου η κυκλοφορία γίνεται από τον παλιό δρόμο) όσοι ταξίδεψαν ένιωσαν ασφάλεια. Οδηγούσαν, επιτέλους, σ' έναν ασφαλή, καλό δρόμο, που για δεκαετίες τον έφτιαχναν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ...
Για άλλη μία φορά, Τα Νέα επιλέγουν τα ψέματα και φαντασιώνονται, προκειμένου να στήσουν ένα πρωτοσέλιδο που διαψεύδει ακόμη και το ρεπορτάζ του συντάκτη τους! Ο τελευταίος σαφώς αναφέρει ότι για τις εργασίες συντήρησης ο αυτοκινητόδρομος «κυρίως θα κλείνει τις βραδινές ώρες ανά λωρίδα και, όπου χρειαστεί, θα γίνει εκτροπή της κυκλοφορίας». Αυτή η πρόταση στο πρωτοσέλιδο μετατράπηκε σε «ξανακλείνουν οι ημιτελείς δρόμοι τον Μάιο για να ολοκληρωθούν τα έργα». Αντικειμενική ενημέρωση! Και μετά γράφονται αναλύσεις επί αναλύσεων για την κρίση στον Τύπο…
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.