Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σέ τίτλους



2. Στη θέση του πως οι στόχοι που έχουν τεθεί για το ελληνικό πρόγραμμα δεν πρόκειται να επιτευχθούν επιμένει το ΔΝΤ μέσω της έκθεσής του για τη δημοσιονομική πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Πλεόνασμα ρεκόρ το 2016, ανέφικτοι οι στόχοι από το 2018 και μετά. 
3. Μετά την κόλαση του πολέμου, ζουν την κόλαση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Σύμφωνα με έκθεση του Χάρβαρντ, τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στην Ελλάδα, αναγκάζονται να πουλάνε το σώμα τους, για να καταφέρουν να φτάσουν στην Βόρεια Ευρώπη.
4. Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας απέρριψε τις προσφυγές για ακύρωση του δημοψηφίσματος. Η αντιπολίτευση δηλώνει ότι θα εξαντλήσει όλα τα μέσα. Συνελήφθησαν αριστεροί διαδηλωτές που αμφισβητούν τη νίκη του «Ναι». 
5. Σε ποιόν ανήκει αυτό το... κόμμα; Στον Κυριάκο, στον Άδωνι ή στον Καραμανλή; Η καρατόμηση της Κατερίνας Παπακώστα από τη θέση της αναπληρώτριας τομεάρχη Υγείας θα μπορούσε να είναι και η απάντηση - ή η προσπάθεια απάντησης - του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συγκεκριμένο ερώτημα.
6. Στην Βουλή η δικογραφία για Παπανδρέου - Λοβέρδο και τις χρηματοδοτήσεις στις ΜΚΟ. Και δεύτερη δικογραφία στην Βουλή σχετικά με την παράνομη χρηματοδότηση ΜΚΟ και ΑΕ, από το υπουργείο Εξωτερικών, επί Στυλιανίδη. 
7. Η άνθιση της Γερμανίας: Από τα μεταπολεμικά προβλήματα στο οικονομικό θαύμα. Πως μπόρεσε η χώρα να σταθεί και πάλι στα πόδια της; 
8. Συνέντευξη με ένα ανθρωποειδές: Η Έρικα είναι 23 χρονών. Έχει ένα όμορφο, «ουδέτερο» πρόσωπο και «συνθετική» φωνή. Επίσης, διαθέτει αυτονομία, τουλάχιστον έως έναν βαθμό. «Πατέρας» της είναι ο Hiroshi Ishiguro, το «κακό παιδί» της ιαπωνικής ρομποτικής.
9. Οι Συμμαχικές Δυνάμεις γνώριζαν την τρομακτική έκταση του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος δυόμισι χρόνια νωρίτερα από όσο νομίζαμε αλλά δεν το σταμάτησαν. 
10. Φυσικοί στις ΗΠΑ δημιούργησαν στο εργαστήριο μία ύλη με αρνητική μάζα, που κάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θα περίμενε κανείς από κάθε φυσικό αντικείμενο στον κόσμο. Αντίο στο δεύτερο νόμο του Νεύτωνα; 
11. Οι χίπις πάντα το έλεγαν και οι νευροεπιστήμονες τώρα μάλλον το επιβεβαιώνουν. Βρετανοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι έχουν τις πρώτες σαφείς ενδείξεις πως οι ψυχεδελικές ναρκωτικές ουσίες επιφέρουν μια ανώτερη κατάσταση συνείδησης στον ανθρώπινο εγκέφαλο.
12. Ακόμη ένα βίντεο του «Ισλαμικού Κράτους» με πρωταγωνιστή ένα παιδί - εκτελεστή κουβαλάει όλη την νοσηρότητα και την απανθρωπιά του φανατισμού.
13. Την Παρασκευή 21 Απριλίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο του Prince και την ίδια ημέρα θα κυκλοφορήσει το πρώτο μετά θάνατον άλμπουμ του θρυλικού μουσικού. Ακούστε το πρώτο τραγούδι.
14. Μια γιαγιά 86 ετών συνελήφθη στην Ελβετία γιατί έκανε γκράφιτι με αντιπολεμικά μηνύματα έξω από την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας στην Βέρνη!
* Σκίτσο του Αρκά 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.