Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα

Σε τίτλους
tvxs.gr | 15 Φεβ. 2016
1. Καθαρά διχασμένη και με κυοφορούμενη, όσο και σπάνια, συμμαχία Βερολίνου – Βρυξελλών – Αθήνας οδεύει η Ευρώπη στην κρίσιμη σύνοδο κορυφής της Πέμπτης για το προσφυγικό. Η στήριξη Γκάμπριελ στην Ελλάδα, οι «4 σκληροί» του Visegrad, η μάχη για τα κλειστά σύνορα. Διαβάστε την ανάλυση του tvxs.gr.
2. Στο Μέγαρο Μαξίμου οι αγρότες. Τα πάνω από 50 μπλόκα που δεν συμμετείχαν στην διήμερη κινητοποίηση της Αθήνας υπό τη «σημαία» του μπλόκου της Νίκαιας (ΚΚΕ), παρέδωσαν τις προτάσεις τους για το ασφαλιστικό και το φορολογικό ώστε να ξεκινήσει ο διάλογος με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Τα μπλόκα που συσπειρώνονται γύρω από τη Νίκαια δεν συμμετέχουν στο διάλογο παρά μόνο αν γίνει στη βάση των δικών τους προτάσεων. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα μέχρι το ραντεβού με τον Τσίπρα. Διαβάστε επίσης: Το βελτιωμένο σχέδιο Κατρούγκαλου για τους αγρότες
3. Μείωση συντάξεων ή νέα δημοσιονομικά μέτρα εντός του 2016 είναι το δίλημμα που βάζουν στην κυβέρνηση οι δανειστές – ένα δίλημμα, που δεν έχει εύκολες πολιτικές απαντήσεις και μεταθέτει την επιστροφή του «κουαρτέτου» στην Αθήνα τουλάχιστον έως την επόμενη εβδομάδα.
4. Τεράστιο σκάνδαλο κακοδιαχείρισης σε βάρος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης βγαίνει στο φως μετά από μήνυση που κατατέθηκε σήμερα κατά προηγούμενων διοικήσεων της ΕΒΖ, επιβεβαιώνοντας όσους υποστήριζαν πως η εταιρία  οδηγήθηκε στη δεινή οικονομική θέση που βρίσκεται σήμερα εξαιτίας συγκεκριμένων πρακτικών και παραλήψεων, αλλά και τουλάχιστον… ανορθόδοξων επιχειρηματικών κινήσεων. 
5. Ουσιαστική πρόοδο «βλέπει» από την Ελλάδα στο προσφυγικό η Κομισιόν, απελευθερώνοντας παράλληλα το ποσό των 12,7 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία εγκαταστάσεων υποδοχής προσφύγων στη χώρα μας.
6. Ρατσιστικό περιστατικό στον Ηλεκτρικό. Υπάλληλος security ζητά με απειλητικό ύφος από μαύρο επιβάτη να βγει από το βαγόνι , για την ακρίβεια, να μεταφέρει στο τελευταίο βαγόνι την τσάντα του με τη δικαιολογία ότι, εμποδίζει λόγω μεγέθους. Το βαγόνι είναι σχεδόν άδειο. Δείτε το βίντεο.
7. Η γρίπη συνεχίζει να επελαύνει στη χώρα μας. Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μόνο μέσα στο Σαββατοκύριακο από επιπλοκές του ιού Α (Η1Ν1), ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 93. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, 99 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ συνολικά αυξημένης φροντίδας έχουν τύχει 295 ασθενείς. Πώς θα προστατευτείτε
8. Ο Ιωάννης Παύλος Β' διατήρησε επί 32 χρόνια μια «έντονη» συναισθηματικά φιλία με μια έγγαμη και μητέρα τριών παιδιών, φιλόσοφο, την Αμερικανίδα πολωνικής καταγωγής Ανα Τερέζα Τιμιενιένσκα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο παράβασης του όρκου αγνότητας που είχε δώσει. Τις επιστολές που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές δημοσιεύει το BBC. 
9. Αν ήσασταν αστροναύτης τι θα γράφατε ή τι θα σχεδιάζατε στον τοίχο του σκάφους που σας μετέφερε στο διάστημα; Δείτε τι σχεδίασαν οι Νιλ Άρμστρονγκ, Μπαζ Άλντριν και Μάικλ Κόλινς, οι πρώτοι άνθρωποι που πάτησαν στο φεγγάρι!
10. Η δραματική ταινία Η Επιστροφή («The Revenant») του Μεξικανού σκηνοθέτη Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιαρίτου ήταν ο μεγάλος νικητής των βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου - γνωστά ως «βρετανικά Όσκαρ» - στην τελετή απονομής που έγινε το βράδυ της Κυριακής.
EXTRAS
* Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού για το Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.