Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

«...πέρα από την κωμική πλευρά τους... συνιστούν ένα πολιτικό μανιφέστο ακροδεξιάς έμπνευσης...»

Μείζον πολιτικό ζήτημα
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Τι θα γινόταν πριν από μερικά χρόνια αν ένας πολίτης ισχυριζόταν ότι ο εν ενεργεία πρωθυπουργός της χώρας, ένας υπουργός και τρεις εισαγγελικοί λειτουργοί, αφού βρήκαν τρεις ψευδομάρτυρες, συγκρότησαν συμμορία με σκοπό να πλήξουν έναν πρώην πρωθυπουργό; Το βέβαιο είναι ότι θα προκαλούσε τρανταχτά γέλια σε όσους τον άκουγαν. Και ενδεχομένως οι πιο ευαίσθητοι από αυτούς να ζητούσαν ιατρική βοήθεια φοβούμενοι ότι ο συνομιλητής τους δεν είναι καλά...
Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση που αυτά τα ισχυρίζεται ένας πρώην πρωθυπουργός;
 συνέχεια
Ο Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε χθες μήνυση εναντίον του πρωθυπουργού, του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, των εισαγγελικών λειτουργών που ερευνούν το σκάνδαλο Novartis και των τριών προστατευόμενων μαρτύρων που τον εμπλέκουν με τις καταθέσεις τους στην υπόθεση.
Ισχυρίζεται ότι όλοι αυτοί συγκροτούν συμμορία και ότι όσα καταμαρτυρούνται σε βάρος του εξυφάνθησαν από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό και «πρόθυμα εκτέλεσαν οι εισαγγελικοί λειτουργοί... με τη συνδρομή τριών προστατευόμενων ψευδομαρτύρων». Αν όλα αυτά τα πρωτοφανή τα ισχυριζόταν με προσωπική ευθύνη του ο Αντ. Σαμαράς θα είχε την απόλυτη συμπάθειά μας, καθώς τα ανθρώπινα δράματα δεν πρέπει να ταυτίζονται με τα αξιώματα των προσώπων.
Ο κ. Σαμαράς, όμως, όσα έκανε τα έκανε με την πλήρη κάλυψη της Ν.Δ., δηλαδή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία θέλει να γίνει κυβέρνηση. Συνεπώς όλη αυτή η παράκρουση γίνεται μείζον πολιτικό ζήτημα.
Η μήνυση του πρώην πρωθυπουργού και όσα δήλωσε στη συνέχεια από τα γραφεία της Ν.Δ. -πέρα από την κωμική πλευρά τους- συνιστούν ένα πολιτικό μανιφέστο ακροδεξιάς έμπνευσης. Είναι γεμάτο αντικομμουνισμό και ακραίο σοβινισμό, ενώ αποπνέει έναν ιδιότυπο αυταρχισμό απέναντι σε συντεταγμένα όργανα της πολιτείας- την εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία.
Είναι φανερό ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης, εφόσον επιτρέπει να γίνονται όλα αυτά με κομματική κάλυψη, παύει να είναι ο ηγέτης του κόμματός του και γίνεται όμηρος και εκτελεστικό όργανο μιας ακροδεξιάς ομάδας, κάτι που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της Ν.Δ. Αυτό είναι μέγιστη προσβολή για την κοινοβουλευτική δημοκρατία, για τα στελέχη, τα μέλη και τους οπαδούς της κεντροδεξιάς παράταξης, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι δημοκρατικοί και φιλελεύθεροι πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.