Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΥΠΕΚΑ: Αποφασίστηκε η κατεδάφιση 3.000 αυθαιρέτων





3.000 αυθαίρετα κτίσματα πρόκειται να κατεδαφιστούν μέσα στο επόμενο διάστημα σύμφωνα με το υπουργείο περιβάλλοντος ενέργειας και κλιματολογικής αλλαγής.

ΥΠΕΚΑ: Αποφασίστηκε η κατεδάφιση 3.000 αυθαιρέτων Οι αποφάσεις είναι αμετάκλητες καθώς έχουν εκδοθεί πρωτόκολλα για κατεδαφίσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Παραλίες , δασικές εκτάσεις αλλά και αρχαιολογικοί χώροι ετοιμάζονται να απαλλαχθούν από τις αυθαίρετες κατασκευές που έχουν χτιστεί πάνω τους, αφού το υπουργείο βάζει μπρος τις μπουλντόζες.

Πολλά από τα αυθαίρετα που πρόκειται να κατεδαφιστούν είναι εκείνα που χτίστηκαν μετά τις 28 ιουλιου του 2011 και δε μπορούν να τακτοποιηθούν

Στη Μύκονο μόνο ,120 κτίρια χτίστηκαν μετά από την καταληκτική αυτή ημερομηνία που είχε βάλει το υπουργείο. Επίσημες πληροφορίες λένε πως στις αρχές του χρόνου το υπουργείο θα ξέρει ποια αυθαίρετα χτίστηκαν από τις 28 ιουλίου του 11και μετά, χρησιμοποιώντας αεροφωτογραφίες.

Το υπουργείο υπολογίζει ότι τα γκρεμίσματα θα ξεκινήσουν όταν ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του νόμου που προωθεί το υπεκα για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Το κόστος της κατεδάφισης επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη. (pelop.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.