Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Μπακογιάννη : Πρέπει να μπει τέλος στην υπερφορολόγηση

ΒΟΥΛΗ

Μπακογιάννη: Πρέπει να μπει τέλος στην υπερφορολόγηση

Μπακογιάννη: Πρέπει να μπει τέλος στην υπερφορολόγηση
Για «δομική διαφωνία» με τον υπουργό Οικονομικών στο ζήτημα της υπερφορολόγησης στην Ελλάδα έκανε λόγο η βουλευτής της Ν.Δ. Ντ. Μπακογιάννη μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τον προϋπολογισμό του 2014.
Η Ντ. Μπακογιάννη μίλησε αμέσως μετά τον υπουργό και τόνισε ότι «πρέπει να μπει ένα τέλος στην υπερφορολόγηση. Είπατε ότι δεν έχουμε υπερφορολόγηση. Υπάρχει δομική διαφωνία». «Αν είναι ένα πρόσκαιρο μέτρο, είναι μια αντίληψη. Αλλά αν δεν υπάρχει, και έχουμε περιθώρια να φορολογήσουμε κι άλλο τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά», τόνισε για την υπερφορολόγηση στην Ελλάδα η Ντ. Μπακογιάννη.
Η βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για οκταπλασιασμό φόρων και εκτίμησε ότι «η μεσαία τάξη καταρρέει. Η φοροδοτική ικανότητα έχει μειωθεί, σχεδόν έχει εξαντληθεί. Φτάνουμε στα όρια της αντοχής των επιχειρήσεων, των ιδιοκτητών κλπ.». Πρότεινε δε «να σηματοδοτηθεί εγκαίρως ότι θα μπει φραγμός στην υπερφορολόγηση με μειωμένους φορολογικούς συντελεστές και μείωση βαρών».
Αναφερόμενη στον προϋπολογισμό η Ντ. Μπακογιάννη επεσήμανε ότι «βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού. Ψυχρά και ρεαλιστικά οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε δομικές δυσκολίες». Ανέφερε ως παράδειγμα την καθυστέρηση του διαγωνισμού που κάνει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για το σύστημα που θα ελέγχει τις εκροές και εισροές για λαθρεμπόριο πετρελαίου, όπως το ναυτιλιακό, λέγοντας ότι «δεν δικαιολογείται μετά από τόσο καιρό η καθυστέρηση». «Δεν δικαιολογείται ότι δεν έχουμε να δείξουμε κάποιες επιτυχίες για να καλύψουμε το περί δικαίου αίσθημα», πρόσθεσε.
Η Ντ. Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής και πρότεινε να προσληφθούν 200 άτομα στο ΣΔΟΕ και την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. «Πάρτε τους αύριο με διαγωνισμό και μην περιμένετε το ΑΣΕΠ», είπε χαρακτηριστικά.
Η βουλευτής της ΝΔ έκλεισε την παρέμβασή της αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι τυχερή η κυβέρνηση, διότι έχει μια αντιπολίτευση που είναι παντελώς στον αέρα που λέει όχι σε όλα και απεχθάνεται το συγκεκριμένο. Αυτό όμως δεν σημαίνει παρά αύξηση της δικής μας ευθύνης για να προχωρήσουμε με ρυθμούς πιο γρήγορους. Στη Δραπετσώνα οι πραγματικές αξίες είναι κατώτερες των αντικειμενικών αξιών. Η πραγματικότητα είναι ότι ρίχνοντας τις αντικειμενικές αξίες θα πρέπει να τις ρίξουμε παντού».                                                                               "ΗΜΕΡΗΣΙΑ".gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.