Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Aνυπολόγιστη η ζημιά από τόν τυροπιτά πού δέν έκοψε απόδειξη καί ...έριξε τή χώρα στά μνημόνια...

«Αυτοδημιούργητοι» με προβλήματα υγείας


Ο Αριστείδης Φλώρος αποφυλακίζεται για λόγους υγείας έχοντας καταδικαστεί για υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στο σκάνδαλο-μαμούθ των 256 εκατ. ευρώ της Energa-Hellas Power αλλά και για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου της αντιδίκου, ακολουθώντας τον έτερο πρωταγωνιστή του σκανδάλου Βασίλη Μηλιώνη, επίσης αποφυλακισμένο για λόγους υγείας, που πρωταγωνιστεί όμως στις κοσμικές σελίδες με τα προκλητικά πάρτυ σε βίλες.
Οι συμπτώσεις δεν σταματάνε εδώ καθώς ως δικηγόρος έχει εμπλακεί στην υπεράσπιση ο...

...Μάκης Βορίδης ενώ ως πρώην Υπουργός κατηγορήθηκε ότι ευνόησε την υπόθεση του σκανδάλου υπεξαίρεσης της Proton Bank, της οποίας ο πρωταγωνιστής Λαυρέντης Λαυρεντιάδης αποφυλακίστηκε επίσης για λόγους υγείας. Αλλά και οι πολιτικοί που καταδικάστηκαν για μεγάλα σκάνδαλα είτε δεν μπήκαν ποτέ στη φυλακή είτε αποφυλακίστηκαν πολύ γρήγορα, επίσης για λόγους υγείας, αν και εντοπίζονται σε χιονοδρομικά θέρετρα, club των βορείων προαστίων ή τον Αστέρα Βουλιαγμένης, αποδεικνύοντας τη λαϊκή ρήση ότι οι φυλακές είναι για όσους κλέβουν λίγα και όχι πολλά.
Αντιθέτως, την αυστηρότητα της δικαιοσύνης και πολυετείς καθείρξεις χωρίς αποδεικτικά στοιχεία έχουν βιώσει άτομα με εντελώς διαφορετική αφετηρία όπως η Ηριάννα, ο Περικλής, ο Θεοφίλου ενώ σε αντίθεση με τους μεγαλοσχήμονες, παραμένουν στις φυλακές οροθετικοί, καρκινοπαθείς και άτομα με αναπηρίες.
Οι πρόνοιες του σοφρωνιστικού συστήματος για συγκεκριμένες συνθήκες καλώς υπάρχουν για να αποδεικνύουν την ποιότητα του κράτους δικαίου. Όμως καθίσταται προβληματικό να τις στερούνται κάποιοι και να τις απολαμβάνουν μονίμως, ίσως και καταχρηστικά, καταδικασμένοι για αδικήματα τεράστιας ηθικής απαξίας με πολύ συγκεκριμένο πολιτικό και ταξικό υπόβαθρο.
Ίσως πάλι οι πολυδιαφημισμένοι «αυτοδημιούργητοι επιχειρηματίες» να αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα, από την αδικία, για τον τυροπιτά που δεν έκοψε απόδειξη και έριξε τη χώρα στα μνημόνια...
 
tvxs.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : O υπέρτιτλος είναι δικός μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.