Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από τό Δήμο Μυκόνου : ΚΑΝΕΝΑ ΕΥΡΩ ΧΑΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΚΑΝΕΝΑ ΕΥΡΩ ΧΑΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΠΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
Ο Δήμος Μυκόνου παρουσιάζει αξιοσημείωτη σταθερότητα στην είσπραξη των εσόδων, καθώς επίσης έχει μειώσει τις πολλές οφειλές παρελθόντων ετών, κλείνοντας έτσι οικονομικές εκκρεμότητες. Η Δημοτική Αρχή μάλιστα έχει εκτελέσει περισσότερους από 30 σύνθετους διαγωνισμούς, οι οποίοι έχουν εγκριθεί από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα. Στα δύο χρόνια της θητείας της, από τα εκατοντάδες χρηματικά εντάλματα που έχουν ελεγχθεί από τον Επίτροπο, όλα έχουν θεωρηθεί και εγκριθεί. Το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και της υπευθυνότητας, ήδη αποτυπώνεται στην καθημερινότητά μας.
 

Η πραγματικότητα είναι μία και είναι αδιαμφισβήτητη. Η Μύκονος διανύει περίοδο εξέλιξης και προόδου με πρωτεργάτη και συντονιστή το Δήμο Μυκόνου και τις Υπηρεσίες του. Η πραγματικότητα αυτή έχει προκαλέσει τριγμούς σε μερίδα της αντιπολίτευσης, η οποία αντιδρώντας σπασμωδικά και σε πανικό, καταφεύγει σε ψεύδη και ανακρίβειες. Η αντιπολίτευση αυτή, κινείται σε ένα παράλληλο σύμπαν, με δημαρχιακές καρέκλες στα όνειρά τους.
 

Τρανή απόδειξη η πρόσφατη συκοφαντική ανακοίνωση της κυρίας Σαμψούνη, στην οποία με ανήθικο τρόπο και με συνειδητά ψεύδη κατηγορεί για δήθεν χαμένα χρήματα.
 

Η αλλαγή λογιστικού κωδικού στο ταμειακό υπόλοιπο καθώς και η δέσμευση ποσού στον προϋπολογισμό του έτους 2016 για χρήματα που υπάρχουν ταμειακά και λογιστικά στο 2015, δεν επηρεάζουν τα οικονομικά του Δήμου ούτε τα ταμεία του. Άλλωστε τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου Μυκόνου είναι διαθέσιμα σε όλους τους πολίτες και οι προϋπολογισμοί καταρτίζονται σε δημόσια διαβούλευση με την κοινωνία.
 

Το ότι η κα Σαμψούνη δεν αγαπάει το νησί μας, παρά τα χρόνια που ζει στον τόπο μας, το υποψιαζόμασταν. Το μαρτυρούν άλλωστε όλες οι προσφυγές που έχει ασκήσει κατά των αποφάσεων για σοβαρά και αναπτυξιακά θέματα που αφορούν τη Μύκονο, με αποκλειστικό σκοπό την καθυστέρηση της υλοποίησης του έργου μας.
Αλήθεια πόσες από αυτές έχουν κερδηθεί; Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε, ότι έχουν απορριφθεί όλες - δεν έχει κερδίσει καμμία.

Σήμερα, διαπιστώνουμε, ότι δεν εκτιμά και δεν υπολογίζει ούτε τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Μυκόνου, που δίνουν καθημερινό αγώνα να κρατήσουν το Δήμο ζωντανό σε αυτές τις συνθήκες της τρομερής υποστελέχωσης.

Πως αλλιώς να ερμηνεύσουμε το γεγονός, ότι γραφειοκρατικά θέματα, τα ανήγαγε σε μείζον ζήτημα ηθικής και αναποτελεσματικότητας.

Τέλος, κυρία Σαμψούνη, όπως λέει και το παιδικό τραγούδι «ψάξε ψάξε ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ, το σκανδαλάκι που ζητείς». Η συκοφαντία, η συνειδητή παραπλάνηση των πολιτών και η εκτόξευση λάσπης στον ανεμιστήρα, δεν αφορούν εμάς, παρά μονάχα εσάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.