Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

Μεγάλα περιθώρια για τον πολυτελή τουρισμό

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΩθηση θα δώσει η ανάπτυξη σύνθετων τουριστικών θερέτρων για τη φιλοξενία μιας σειράς υψηλών υποδομών όπως γήπεδα γκολφ, μαρίνες, σπα, συνεδριακά κέντρα κ.ά.

 ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΝΗΣ
Συνεχώς αυξανόμενο είναι την τελευταία δεκαετία το μερίδιο των πολυτελών ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα, μία τάση η οποία θα συνεχισθεί και τα επόμενα χρόνια. Αυτό εκτίμησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης μιλώντας, χθες, στην πρώτη ημέρα του διήμερου συνεδρίου για τον πολυτελή τουρισμό Luxury Hospitality που διοργανώνει στην Αθήνα η The International New York Times και η Σχολή Ecole hôtelière de Lausanne. Σύμφωνα με τον κ. Ανδρεάδη από περίπου 25% μερίδιο αγοράς που είχαν τα 4 και 5 αστέρων ξενοδοχεία στη χώρα μας πριν από 10 χρόνια έφθασαν σήμερα στο 40% και μέχρι το 2021 με την υλοποίηση επενδύσεων για νέες μονάδες και εκσυγχρονισμό παλαιών μπορεί να φθάσουν στο 50% με 60%.

Ο αντιπρόεδρος της Aegean Airlines Ευτύχης Βασιλάκης ανέφερε ότι η αύξηση των απευθείας διεθνών πτήσεων στην Ελλάδα ευνοεί την ανάπτυξη του πολυτελούς τουρισμού. Η υπουργός Τουρισμού κ. Ολγα Κεφαλογιάννη τόνισε μεταξύ άλλων ότι γίνεται προσπάθεια να διευκολυνθούν στο πλαίσιο του Εθνικού Χωροταξικού για τον Τουρισμό η ανάπτυξη σύνθετων τουριστικών θερέτρων για τη φιλοξενία μιας σειράς υψηλών υποδομών όπως γήπεδα γκολφ, μαρίνες, σπα, συνεδριακά κέντρα και παραθεριστικές κατοικίες. Εξάλλου, οι κ. David Sadigh από την Digital Luxury Group και Samad Laaroussi από την Ecole hôtelière de Lausanne παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έρευνας World Luxury Index Hotels (περίοδο Ιουλίου 2013Ιουλίου 2014) σε σχέση με τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τουρισμό πολυτελείας διεθνώς.

Η Αθήνα στη σύγκριση των μεσογειακών προορισμών με τις περισσότερες αναζητήσεις για διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία που έχουν διεθνή «ταυτότητα» κατέλαβε την 8η θέση διαθέτοντας μερίδιο 2%. Ενθαρρυντικό για την Αθήνα είναι ότι είχε την υψηλότερη αύξηση αναζητήσεων σε ποσοστό 29%. Σε επίπεδο ξενοδοχείων το Τhe Westin στον Αστέρα Βουλιαγμένης συγκέντρωσε ένα υψηλό ποσοστό 59% επί των συνολικών αναζητήσεων. Tην πρώτη θέση με τις περισσότερες αναζητήσεις για πολυτελή τουρισμό στη Μεσόγειο κατέλαβε η Ρώμη (ποσοστό 22%) και ακολούθησαν η Βαρκελώνη (14%) και η Κωνσταντινούπολη (13%).
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.