Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε Τίτλους

tvxs.gr 22:15 | 13 Ιουν. 2016
1. Δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία που να δείχνουν πως η επίθεση στο gay club «Pulse» ήταν σχεδιασμένη από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα έρευνες των αμερικανικών αρχών, όπως ανακοίνωσε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Την ίδια στιγμή, στη δημοσιότητα ήρθε το πρώτο βίντεο από τη φονική επίθεση του Όμαρ Ματίν στο «Pulse», κατά την οποία σκοτώθηκαν 50 άνθρωποι. Το βίντεο κατέγραψε μία θαμώνας του κλαμπ. 

2. Η μάχη Τσίπρα κόντρα στον… «κανέναν» και το «τίποτα». Η μάχη της διαπραγμάτευσης μπορεί να ήταν σκληρή κι επώδυνη για τον ΣΥΡΙΖΑ, η μάχη κόντρα στην κοινωνική απογοήτευση όμως μπορεί να αποδειχθεί ακόμη πιο δύσκολη. Και στο Μαξίμου μπορεί να διαβάζουν τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ως νίκη κόντρα στους «#παραιτηθείτε» και ως μείωση της ψαλίδας με τη ΝΔ του Κυριάκου, γνωρίζουν όμως καλά ότι ο πραγματικός αντίπαλος βρίσκεται αλλού.
3. Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η τροπή της υπόθεσης δολοφονίας του 14χρονου Τάσου Ν. στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης. O συνομήλικος συμμαθητής του άτυχου αγοριού, που συνόδευε τον 14χρονο μετά την αποχώρησή του από το αναψυκτήριο όπου είχε πάει το βράδυ του Σαββάτου για διασκέδαση ομολόγησε ότι σκότωσε τον 14χρονο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 14χρονος, ο οποίος δολοφόνησε τον φίλο του με δύο μαχαιριές στον λαιμό, ισχυρίστηκε ότι τα δύο τελευταία χρόνια δεχόταν φραστικές επιθέσεις από το θύμα. πίσης, ο 14χρονος ισχυρίστηκε ότι αντιμετώπιζε τα πειράγματα και τα αρνητικά σχόλια και των υπολοίπων παιδιών του χωριού, επειδή δεν μπορούσε να τρέξει όπως οι άλλοι, καθώς ήταν πιο ευτραφής, ενώ σχολίαζαν αρνητικά και την ομιλία του. Αναφέρεται μάλιστα, ότι η φράση του θύματος που τον εξόργισε ήταν «Ο πατέρας σου δεν είναι άξιος για να πάρει μεγαλύτερο και καλύτερο τρακτέρ». 
4. Το Brexit βούλιαξε τις ευρωαγορές. Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς «τρόμαξαν» από το ενδεχόμενο ενός Brexit. Οι ευρωπαϊκές αγορές ακολούθησαν τη βουτιά που έκαναν οι διεθνείς - παρατηρείται παγκόσμιο sell off - και κατρακύλησαν σε χαμηλό διμήνου καθώς ενισχύεται η ανησυχία των επενδυτών για έξοδο της Βρετανία από την ΕΕ. Εν τω μεταξύ, οι στοιχηματικές εταιρίες δίνουν 64% στο «όχι» για το Brexit
5. Μεγάλα έργα, παραγωγική ανασυγκρότηση και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τις επιχειρήσεις είναι οι τρεις βασικοί πυλώνες του σχεδίου της κυβέρνησης για «δίκαιη ανάπτυξη» - πυλώνες, τους οποίους θα παρουσιάσει διεξοδικά ο Αλέξης Τσίπρας σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης την Πέμπτη. Οι εν λόγω άξονες, όπως και το σύνολο του κυβερνητικού σχεδιασμού για οικονομική, κοινωνική και πολιτική ανάταξη τους επόμενους μήνες συζητήθηκαν σε σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα, όπου και επαναβεβαιώθηκαν οι προτεραιότητες της αναπτυξιακής στροφής, της ανακούφισης των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων και, βεβαίως, των θεσμικών πρωτοβουλιών για Συνταγματική Αναθεώρηση και εκλογικό νόμο.
6. Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας  εισήχθη εκ νέου η πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου, καθώς παρουσίασε επιπλοκές μετά το βαρύ έμφραγμα που υπέστη στα τέλη Μαΐου. Χθες έγινε προσπάθεια να αποσωληνωθεί και να παραμείνει στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, ωστόσο ο οργανισμός της δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί και οι γιατροί του Ερυθρού Σταυρού, όπου νοσηλεύεται έκριναν ότι πρέπει να οδηγηθεί ξανά στην Εντατική.
7. Βρετανία: Τα αγόρια μπορούν να φορούν φούστες στο σχολείο. Ογδόντα δημόσια σχολεία, μεταξύ των οποίων και 40 δημοτικά, υιοθετούν νέα πολιτική όσον αφορά τις σχολικές στολές. Τα αγόρια στο σχολείο θα επιτρέπεται να φορούν φούστες και τα κορίτσια να φορούν παντελόνια -σχολικές στολές-  στο πλαίσιο νέας πολιτικής για την ταυτότητα φύλου και την εξάλειψη των διακρίσεων και της ομοφοβίας, που θα εφαρμοστεί στη Βρετανία.
8Το THOR είναι το πρώτο αεροπλάνο στον κόσμο από τρισδιάστατο εκτυπωτή [ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ]. Το πρώτο στον κόσμο τρισδιάστατα εκτυπωμένο μικρό αεροπλάνο, με την ονομασία THOR, παρουσίασε η Airbus στη διεθνή αεροδιαστημική έκθεση στο αεροδρόμιο Σένεφελντ. Το αεροπλάνο θα μπορούσε να θεωρηθεί μεγάλο drone. Δεν έχει παράθυρα, ζυγίσει μόλις 21 κιλά και έχει μήκος τέσσερα μέτρα. Διαθέτει φτερά με δυο μηχανές με έλικες. Δεν χρειάζεται πιλότο. 
9. Το έκτο μέρος της μεγάλης έρευνας του tvxs.gr για τα πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων: Το εγχειρίδιο του... καλού χαφιέ. Η Μεταπολίτευση έφερε – θεωρητικώς τουλάχιστον – τη δημοκρατία, παραπλεύρως όμως, και στα πρώτα χρόνια της, έφερε και την... επαγγελματική οργάνωση των δικτύων χαφιέδων. Με συσσωρευμένη, προφανώς, εμπειρία από τα έργα και τις ημέρες της χούντας, αλλά με... επιστημονικό πλέον ζήλο, οι Ένοπλες Δυνάμεις συγκρότησαν εν έτει 1976 τα περίφημα ΔΑΣ – τα «Δίκτυα Ασφαλείας Στρατεύματος».
10. Φωτορεπορτάζ: Μέσα στο Μουσείο Μαστίχας της Χίου. Το Μουσείο Μαστίχας βρίσκεται στα Μαστιχοχώρια, στη νότια Χίο, κοντά στο Πυργί. Εγκαινιάστηκε μόλις πριν λίγες ημέρες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και φέρει βαριά την ιστορία του τόπου και ενός από τα πιο εξεζητημένα προϊόντα του πλανήτη.  Δείτε φωτογραφίες από το Μουσείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.