Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Εκλογή ευρωβουλευτών με σταυρό προτίμησης προτείνει ο Ευ. Μεϊμαράκης

Να εκλέγονται οι ευρωβουλευτές με σταυρό και να μην ορίζονται από τους εκάστοτε προέδρους των κομμάτων ζήτησε σήμερα εκ νέου -περίπου 15 χρόνια μετά την πρώτη φορά που υπέβαλε την ίδια πρόταση στο κόμμα του-, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Σε ομιλία του στα γραφεία του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, ο κ. Μεϊμαράκης εξήγησε ότι αυτό θα βοηθούσε τους έλληνες ευρωβουλευτές να έρθουν πιο κοντά στον ελληνικό λαό, καθώς τώρα τους "αισθανόμαστε απόμακρους".
«Δράττομαι της ευκαιρίας να σας πω ότι από το 2000, όταν ήμουν γραμματέας του κόμματος έκανα μια πρόταση πριν τις ευρωεκλογές, συμφωνούσαν όλοι αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε γιατί ξεχνιόταν την επομένη.
Επειδή λοιπόν αισθανόμαστε απόμακρη την Ευρώπη και απόμακρους τους ευρωβουλευτές μας και επειδή τους θέλουμε πιο κοντά γι αυτό προτείνω ανεξαρτήτως συμμετοχής, οι ευρωβουλευτές να εκλέγονται με σταυρό προτίμησης από τους Έλληνες πολίτες συνολικά απ΄ όλη την Επικράτεια" ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Μεϊμαράκης.

Εξήγησε δε πως "τα τελευταία χρόνια έγιναν και παραλλαγές της πρότασης για ενιαίο ψηφοδέλτιο ή τριπλάσιο αριθμό υποψηφίων απ΄ όσους εκλεγούν ή να είναι ανοιχτό το ψηφοδέλτιο. Επαναφέρω την πρόταση. Είμαι σίγουρος ότι θα συζητηθεί, αλλά θα ξεχαστεί. Ας συμφωνήσουμε όμως ότι από τις επόμενες ευρωεκλογές θα φτάσουμε στην άμεση εκλογή των ευρωβουλευτών.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.