Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Προαναγγέλλει κάθοδο στις εκλογές η "Ενωμένη Μύκονος"

Με μια ανακοίνωσή που φέρει την υπογραφεί της δημοτικής παράταξης «Ενωμένη Μύκονος», ο συνδυασμός του εκλεγμένου δήμαρχου Μυκόνου Αθανασίου Μέγα – Κουσαθανά (έχει τεθεί σε αργία μαζί με τους δύο του αντιδημάρχους), έρχεται να δηλώσει ότι είναι παρών στις πολιτικές εξελίξεις και ουσιαστικά αποτελεί προμήνυμα για επανακάθοδο στις δημοτικές εκλογές. Μπορεί στην ανακοίνωση να μη γίνεται λόγος για τις επερχόμενες εκλογές, ούτε να έχει την υπογραφή κάποιου συγκεκριμένου προσώπου, ωστόσο, τόσο το περιεχόμενό της, όσο και το timing στο οποίο είδε το φως της δημοσιότητας, μαρτυρούν τις προθέσεις τού συνδυασμού να είναι παρών τόσο στα πολιτικά δρώμενα του τόπου, όσο και στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.
Ανακοίνωση συνδυασμού Ενωμένη Μύκονος:


Διαβάστε την ανακοίνωση:

"Μυκονιάτισες, Μυκονιάτες,
Ο «εκκωφαντικός θόρυβος της σιωπής» που επιλέξαμε το καλοκαίρι, και παρά τις ανελέητες και άδικες επιθέσεις που ως συνδυασμός δεχθήκαμε, ήταν προσωρινός και συνειδητός. ‘Ήταν μια υπεύθυνη...
...επιλογή γιατί δε θέλαμε, στην αιχμή της τουριστικής περιόδου, να συμβάλουμε –ούτε κατ’ ελάχιστον- στο διασυρμό του τόπου μας. Από την άλλη, περιμέναμε τη διεξαγωγή της δίκης ώστε με την αθωωτική, όπως είναι αναμενόμενο, απόφαση να γυρίσουμε σελίδα σε μια δικαστική περιπέτεια που ταλανίζει τον τόπο μας και έχει γίνει το κυρίαρχο ζήτημα της πολιτικής αντιπαράθεσης επειδή, απλούστατα, οι αντίπαλοί μας δεν έχουν κανένα άλλο επιχείρημα να μας αντιμετωπίσουν και προτιμούν τον εύκολο δρόμο της συκοφαντίας. Αυτός ήταν και ο κυριότερος λόγος που με «νύχια και με δόντια» προσπαθήσαμε να μη δοθεί αναβολή ώστε να τελειώνουμε επιτέλους με μια υπόθεση που  δεν μας αγγίζει ,που εμείς την πήγαμε στη Δικαιοσύνη και που εμείς ζητάμε όλο αυτό τον καιρό να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση αυτή. Όμως, δυστυχώς η αναβολή δόθηκε. Και λέμε δυστυχώς γιατί τα ζητήματα που απασχολούν το νησί δεν σηκώνουν αναβολή.
Όλο αυτό το διάστημα οι κάθε λογής βέβαια αντίπαλοί μας, αιρετοί και μη, δεν έχασαν την  ευκαιρία να επιδοθούν στις γνώριμες σε αυτούς χυδαίες και ανώνυμες επιθέσεις. Είχαν προφανώς την αυταπάτη ότι η «Ενωμένη Μύκονος» θα αποδυναμωθεί. Δυστυχώς όμως για εκείνους, όχι μόνο είμαστε ενεργά παρόντες, αλλά από σήμερα η παρουσία μας, θα είναι πιο δυναμική, και δε θα αφήνει περιθώρια «δόξας» σε κανέναν συκοφάντη.
Είχαν την ψευδαίσθηση ότι θα κέρδιζαν χωρίς αντίπαλο. Το ίδιο ήλπιζαν και στις προηγούμενες εκλογές. Η ψήφος σας όμως τους διέψευσε. Το ίδιο επιχειρούν και τώρα. 
Σε πείσμα όλων αυτών εμείς παραμένουμε όρθιοι και ενωμένοι. Αυτή η ενότητα που για μας είναι δεδομένη για άλλους είναι ζητούμενο.
TI ΠΕΤΥΧΕ Η ΜΥΚΟΝΟΣ, ΤΙ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
Η Μύκονος κατάφερε και φέτος, για μια ακόμα χρονιά, όχι μόνο να σταθεί όρθια στη λαίλαπα της ύφεσης, αλλά και να καταγράψει ποσοστά ρεκόρ σε αφίξεις και τουριστικές εισπράξεις. Και είμαστε περήφανοι που αυτό το μικρό νησί συμβάλλει, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, στην οικονομική στήριξη της πατρίδας μας συνεισφέροντας το 0,5% σχεδόν του ΑΕΠ της χώρας.
Οι προοπτικές για την επόμενη χρονιά αναμένονται ακόμα καλύτερες. Οι αφίξεις τουριστών από παραδοσιακές αλλά και νέες αγορές θα είναι ακόμα περισσότερες και θα συμβάλλουν στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, πράγμα που ήδη συνέβη και εφέτος.
Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία. Οφείλονται στην κοινή προσπάθεια που καταβάλαμε όλα αυτά τα χρόνια όλοι μαζί με συνέπεια και επαγγελματισμό. Ο καθένας μας, από τη θέση του, κάτοικος, επαγγελματίας, αιρετός έβαλε το λιθαράκι της επιτυχίας. Και τα καταφέραμε. Σε πείσμα των προβλημάτων και των δυσκολιών. Με αγάπη για τον τόπο. 
H ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΟΝΕΣ
Υπέρτατη αρχή είναι οι πολίτες αυτού του τόπου. Βασικός κανόνας της Δημοκρατίας είναι ο σεβασμός της λαϊκής ετυμηγορίας. Τις τελευταίες εκλογές τις κέρδισε η «ΕΝΩΜΕΝΗ ΜΥΚΟΝΟΣ». Υπάρχει εκλεγμένος Δήμαρχος, εκλεγμένος Συνδυασμός και υπάρχει Ασκούσα Καθήκοντα Δημάρχου επίσης εκλεγμένη από την «ΕΝΩΜΕΝΗ ΜΥΚΟΝΟ».
Για αυτό και η Μύκονος είναι Ενωμένη. Αυτή η ενότητα δεν εκφράζει μόνο μία πολιτική πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και μία κοινωνική πραγματικότητα. Στη Μύκονο ζούμε οικογενειάρχες που πονάμε τον τόπο μας και αναγνωρίζουμε αυτούς που στέκονται δίπλα μας και λένε την αλήθεια.
Για αυτό στις τελευταίες εκλογές μας δικαιώσατε με την εμπιστοσύνη σας, την ίδια ώρα που οι αντίπαλοί μας είχαν κάνει σημαία της προεκλογικής τους εκστρατείας την υπόθεση που διασύρει την Μύκονο στο Πανελλήνιο. 
Η Ενωμένη Μύκονος είναι εδώ. Αρραγής όσο ποτέ άλλοτε. Πιστή στις αρχές της. Με σεβασμό στον πολίτη. Με αγάπη στον τόπο.
Το οφείλουμε στον εαυτό μας, στα παιδιά μας αλλά και σε εσάς που στέκεστε δίπλα μας. Και να είστε σίγουροι ότι θα δικαιώσουμε την επιλογή σας.
Συνεχίζουμε με θάρρος, αξιοπρέπεια και ειλικρίνεια."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.