Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

«Κι άλλος πολιτικός του ΠΑΣΟΚ εμπλέκεται στα εξοπλιστικά»


ypovrixioΟ Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος τού Παναγιώτη Ευσταθίου, δήλωσε πως εμπλέκεται και άλλος πολιτικός πρώτης γραμμής του ΠΑΣΟΚ - εκτός του Άκη Τσοχατζόπουλου - στις μίζες για τα εξοπλιστικά συστήματα.
   
Ο εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Αtlas, Παναγιώτης Ευσταθίου, έχει κατονομάσει, κατά την απολογία του στον ανακριτή για την υπόθεση χρηματισμών για τα εξοπλιστικά προγράμματα, ένα πολιτικό πρόσωπο «πρώτης γραμμής» που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, και δεν είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος.
Το παραπάνω ανέφερε στον «Σκάι» ο δικηγόρος τού Π. Ευσταθίου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Εξάλλου, ο κ. Δημητρακόπουλος υποστήριξε πως ο κ. Ευσταθίου έχει κατονομάσει 30 έως 40 πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται, άμεσα ή έμμεσα, σε χρηματισμούς και δωροδοκίες. Από αυτούς, το 90% είναι στρατιωτικοί και το 10% προέρχεται από το χώρο της πολιτικής.
Προφυλακιστέος ο Παπαχρήστος, εγγύηση από Ευσταθίου
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος στην Ελλάδα της γερμανικής εταιρείας WEGMANN, Δημήτρης Παπαχρήστος, που κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του για τις προμήθειες στα εξοπλιστικά προγράμματα, φέρεται να ομολόγησε ότι ποσό 2 εκατομμυρίων ευρώ από τα χρήματα που εντοπίστηκαν σε τραπεζικούς του λογαριασμούς, διακινήθηκαν σε «παράνομες αμοιβές».
Αντίθετα, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε έπειτα από την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, ο 83χρονος Πάνος Ευσταθίου.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος προανήγγειλε αλλαγές στο σύστημα προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων.                                                                                                                                            (EΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 3/01/14)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.