Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Τα 175 στρέμματα στην Ελαφόνησο που διχάζουν...

Τα 175 στρέμματα στην Ελαφόνησο που διχάζουν
...και εκτός Ελληνικών συνόρων...
Η κόντρα για την αξιοποίηση των δύο δίδυμων παραλιών της Ελαφονήσου βγήκε και εκτός ελληνικών συνόρων.
Πόλεμος που ξεπερνά πλέον τα ...
ελληνικά σύνορα μαίνεται σχετικά με την αξιοποίηση των δύο δίδυμων παραλιών της Ελαφονήσου, Σίμου και Σαρακήνικου, καθώς τις τελευταίες ημέρες έφθασαν να ασχοληθούν με το θέμα δύο μεγάλες ξένες εφημερίδες.
Η γαλλική «Le Monde» την Παρασκευή 13 Ιουνίου με ολοσέλιδο δημοσίευμα και η ιταλική «Corierre Della Sera» με επίσης ολοσέλιδο δημοσίευμα χθες, κάνουν λόγο για «έναν μικρό παράδεισο που ξεπουλιέται από το ελληνικό κράτος για να ξεπληρώσει το χρέος του».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Monde», την Κυριακή 8 Ιουνίου, δημοσιογράφοι της εφημερίδας βρέθηκαν στην Ελαφόνησο όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Οι τοπικές Αρχές, φορείς, σύλλογοί και κάτοικοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στην παραλία του Σίμου με μοναδικό στόχο να ανακληθεί η απόφαση με την οποία έχουν μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ προς παραχώρηση, 175 στρέμματα.
Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα της «Monde», ο δήμαρχος Ελαφονήσου Π. Ψαρομμάτης μαζί με τον επιστημονικό σύμβουλο Σταύρο Δεληγιαννίδη κάνουν καμπάνια κατά τις ιδιωτικοποίησης της έκτασης επισκεπτόμενοι τις παραλίες κι ενημερώνοντας τους λουόμενους τουρίστες, οι οποίοι εκφράζουν τη συμπαράστασή τους.
Στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ αφήνουν να εννοηθεί ότι η διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης εξυπηρετεί συμφέρονται και ότι πίσω από τις αντιδράσεις κρύβονται επίδοξοι καταπατητές.
«Αν δεν βρισκόμασταν πρόσφατα σε προεκλογική περίοδο δεν θα αποτελούσε θέμα συζήτησης αφού το ακίνητο έχει μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ από τον περασμένο Νοέμβριο», λένε χαρακτηριστικά.
Και προσθέτουν ότι τμήματα της δημόσιας έκτασης στην Ελαφόνησο έχουν καταπατηθεί και ένας από τους στόχους που εξυπηρετούν οι αντιδράσεις είναι να παγώσει η αξιοποίηση του ακινήτου.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.