Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Αφηναν πίσω τους διαρκώς ίχνη οι απαγωγείς της 27χρονης

Τα ερασιτεχνικά λάθη που έκαναν οι απαγωγείς της 27χρονης οδήγησαν την Αστυνομία στη σύλληψή τους

Αφηναν πίσω τους διαρκώς ίχνη οι απαγωγείς της 27χρονης

Τα λάθη που έκαναν οι ερασιτέχνες μεν αλλά αποφασισμένοι κακοποιοί οδήγησαν την Αστυνομία στην εξιχνίαση της απαγωγής με θύμα την 27χρονη ανιψιά του ιδιοκτήτη του Αστέρα Τρίπολης Γιάννη Καϋμενάκη. Παράλληλα, οι διωκτικές Αρχές διατήρησαν το σερί στις εξιχνιάσεις των απαγωγών που έχουν εκδηλωθεί έως τώρα στην Ελλάδα. Το συμπέρασμα πάντως είναι ότι η συγκεκριμένη απαγωγή, αν η 27χρονη φοιτήτρια και η οικογένειά της δεν είχαν ζήσει επί δέκα ημέρες έναν εφιάλτη, θα μπορούσε να αποτελέσει σενάριο για αστυνομική κωμωδία.
Δύο εκ των τριών καθ' ομολογίαν δραστών συνελήφθησαν. Πρόκειται για τον φερόμενο ως αρχηγό που είναι 48 ετών και οδηγός σε μεταφορική εταιρεία και τον 53χρονο συνεργό του, ομογενή από το Καζακστάν που διατηρούσε μπαρ στις Αχαρνές. Για τον τρίτο δράστη είναι γνωστό μόνο ότι πρόκειται για Αλβανό υπήκοο ηλικίας περίπου 45 ετών, που ονομάζεται Αλέκος. Το σχέδιο της απαγωγής άρχισε να εξυφαίνεται πριν από έξι μήνες. Τότε, σύμφωνα με όσα είπε χθες ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής ταξίαρχος Παναγιώτης Στάθης, ο 48χρονος έμαθε ότι ο πατέρας της κοπέλας που είναι φίλος με το αφεντικό του, είναι συγγενής του κ. Καϋμενάκη - σύζυγος της αδελφής του. Από εκείνη τη στιγμή και μετά άρχισε μαζί με τους συνεργούς του να συγκεντρώνει πληροφορίες για την 27χρονη φοιτήτρια, ακόμη και από το facebook, ώσπου στις 31 Οκτωβρίου την άρπαξαν έξω από το σπίτι της, στην Κυψέλη.

Τα λάθη των απαγωγέων άρχισαν από τη στιγμή της αρπαγής: η κοπέλα πρόλαβε να βάλει τις φωνές με αποτέλεσμα να υπάρξουν μάρτυρες της σκηνής - και συνεχίστηκαν. Ετσι:
n Ο αρχηγός έκανε αποκλειστικά τις επικοινωνίες με τον πατέρα της απαχθείσας χρησιμοποιώντας δύο κινητά τηλέφωνα. Το ένα ήταν καρτοκινητό δηλωμένο στο όνομα Ασιάτη. Το δεύτερο ήταν ένα παλιό εταιρικό κινητό τού απαγωγέα, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί το 2012. Από τις κεραίες οι αξιωματικοί της Ασφάλειας κατάφεραν και έπιασαν σήμα από την τελευταία επικοινωνία, από την περιοχή της Αρτέμιδας όπου ήταν το κρησφύγετο.
n Το εξοχικό σπίτι όπου κρατήθηκε η κοπέλα είναι ιδιοκτησίας της πεθεράς του 48χρονου αρχηγού. Η πεθερά και γενικώς η οικογένειά του (είναι πατέρας δύο παιδιών), σύμφωνα με τις πληροφορίες της Αστυνομίας, αγνοούσαν τα πάντα για την απαγωγή.
n Το μεγαλύτερο λάθος το έκαναν κατά τη μεταφορά της απελευθέρωσης. Ηταν η ημέρα του Μαραθωνίου, γεγονός που ίσως τους ώθησε στην πρωτοφανή μέθοδο να μεταφέρουν το θύμα με μοτοσικλέτα. Η μοτοσικλέτα όμως που χρησιμοποίησαν ανήκει στον αδελφό του 48χρονου και όταν εντοπίσθηκε ήταν πλέον θέμα χρόνου για τους αστυνομικούς να φθάσουν στον δράστη της απαγωγής. Κατά τη μεταφορά, μάλιστα, ο 48χρονος οδηγός της μοτοσικλέτας άφησε ίχνη αξιοποιήσιμα στα ρούχα της κοπέλας.

ΟΜΟΛΟΓΙΑ. Οι δύο δράστες που ομολόγησαν την πράξη τους, ισχυρίστηκαν ότι αποφάσισαν να κάνουν την απαγωγή επειδή βρίσκονταν σε δεινή οικονομική κατάσταση.
Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας ακολουθώντας βήμα βήμα τον αρχηγό, αφού εντόπισαν ότι ήταν ο χρήστης του τηλεφώνου που χρησιμοποιήθηκε, με βάση το υλικό έφθασαν ακόμα και στο κατάστημα όπου αγόρασε ρούχα για την απαχθείσα καθώς και στο ζαχαροπλαστείο από το οποίο είχε αγοράσει γλυκό για το θύμα, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή της Αρτέμιδας. Ταμειακές μηχανές, αποδείξεις, διαδρομές, κάμερες όλα σαρώθηκαν προκειμένου να βρεθούν στοιχεία.
Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό και ανησυχία στις Αρχές είναι η ευκολία με την οποία ερασιτέχνες, χωρίς παρελθόν στην παρανομία, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ένα τόσο αναβαθμισμένο εγχείρημα όπως είναι η απαγωγή.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.