Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Κ.Ε.Πο.Μ.: Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία...

...ουσιαστικής εκποίησης των Περιφερειακών Αεροδρομίων

mykonos-airport general-viewΗ επιχειρούμενη μέσω του ΤΑΙΠΕΔ ιδιωτικοποίηση της εκμετάλλευσης των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων της χώρας συνιστά πράξη που είναι σε πλήρη αντίθεση με το συμφέρον της χώρας, την Εθνική Οικονομία, την Περιφερειακή Ανάπτυξη, το Ελληνικό Σύνταγμα και την κοινωνική συνοχή της πολιτείας μας.
Είναι ενέργεια οικονομικά και κοινωνικά επιζήμια, διότι τα Περιφερειακά Αεροδρόμια:
  • Είναι κερδοφόρες Δημόσιες Επιχειρήσεις και εκποιούνται με ευτελές τίμημα.
  • Με τα υπάρχοντα έσοδα μπορούν να διπλασιάσουν την επιχειρησιακή τους ικανότητα.
  • Συνεισφέρουν σημαντικά στη τουριστική ανάπτυξη, η οποία θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη με την αύξηση των τελών.
  • Υπηρετούν την κοινωνική συνοχή και την Εθνική Άμυνα.
Ζητούμε

  • Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία, ουσιαστικής εκποίησης των Περιφερειακών Αεροδρομίων.
  • Να διασφαλιστεί ο Δημόσιος χαρακτήρας τους, η λειτουργική τους αναβάθμιση και το χαμηλό κόστος χρήσης τους που αποτελούν  σημαντικές παραμέτρους  για την κοινωνική, οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας της χώρας και των τοπικών κοινωνιών.
Για τον λόγο αυτό η ΚΕΠΟΜ συντάσσεται με τα πρόσωπα, τους θεσμικούς φορείς και τις συλλογικότητες της ” ΚΟΙΝΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Περιφερειακών Αεροδρομίων” και υπέβαλε αίτημα στον Δήμο να εντάξει το θέμα  στην ημερήσια διάταξη  στο επόμενο ΔΣ .
Η επιστολή της ΚΕΠΟΜ...


συνέχεια 


                                                Η επιστολή της ΚΕΠΟΜ
Προς : Πρόεδρο και Δημοτικούς Συμβούλους ΔΣ Δήμου Μυκόνου
Κοιν:  1.Δήμαρχο Μυκόνου , κο Κων/νο Κουκά
2.Επικεφαλής συνδ. ΜΥΚΟΝΟΣ-ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ, κ. Φραντζέσκο Βιγλιάρη
Μύκονος, 11 Νοεμβρίου 2014
Θέμα :«Συμμετοχή του Δήμου Μυκόνου στην Κοινή Πρωτοβουλία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Περιφερειακών Αεροδρομίων»
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε και κ. κ. δημοτικοί σύμβουλοι,
Οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση κρατικών δομών και υπηρεσιών φέρνει διαρκώς στην επικαιρότητα νέες εξελίξεις επιζήμιες για την Ελληνική Οικονομία, την περιφερειακή ανάπτυξη και την εθνική μας κυριαρχία.
Μετά την μεταβίβαση των λιμανιών της Χώρας και του λιμανιού του Τούρλου στο ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό την εκποίησή τους, για τη οποία ο Δήμος της Μυκόνου και η ΚΕΠΟΜ έχουν προσφύγει στο ΣΤΕ, στο προσκήνιο έρχονται τώρα οι ιδιωτικοποιήσεις 14 περιφερειακών αεροδρομίων μεταξύ αυτών και του αεροδρόμιου της Μυκόνου.
Τρεις κοινοπραξίες ήδη κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές και αναμένεται η διαδικασία κατακύρωσης να ολοκληρωθεί μέσα στον Νοέμβριο.
Περιοχές σε όλη την Ελλάδα με περιφερειακά αεροδρόμια που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της ιδιωτικοποίησης έχουν συντονιστεί σε μια Κοινή Πρωτοβουλία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων με συλλογή υπογραφών και δυναμικές κινητοποιήσεις ανά την Ελλάδα, στην οποία πρωτοστατούν αυτοδιοικητικοί, εμπορικοί και τουριστικοί σύλλογοι και φορείς καθώς και εκπρόσωποι των παραγωγικών και επαγγελματικών φορέων.
Κοινή παραδοχή των συντελεστών της κοινής αυτής πρωτοβουλίας είναι ότι η νησιωτικότητα της Περιφέρειας καθιστά τα αεροδρόμια άκρως αναγκαία για την ενδοπεριφερειακή κοινωνική συνοχή, την αναπτυξιακή προοπτική των νησιών και τη εθνική ασφάλεια. Είναι απόλυτα κερδοφόρες και βιώσιμες επιχειρήσεις υπό δημόσιο έλεγχο και διοίκηση, ενισχύουν σημαντικά τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο και έχουν άμεσες δυνατότητες αύξησης της αποδοτικότητας-κερδοφορίας τους. Επιπρόσθετα θεωρούν επιζήμια για την οικονομική εξέλιξη του τόπου τη δημιουργία ιδιωτικού μονοπωλίου στον τομέα των αερομεταφορών.
Γειτονικοί Δήμοι όπως αυτός της Σαντορίνης ήδη έχουν πάρει θέση ενάντια στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου της (αρ. απόφασης 53/2013 και 125/2014).
Για την σπουδαιότητα και τον επείγοντα χαρακτήρα του θέματος, ζητώ την ένταξη του στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του ΔΣ του Δήμου με σκοπό να πάρουμε θέση ως Δήμος στην σοβαρή αυτή εξέλιξη και να συντονιστούμε με διαμαρτυρίες και καταγγελτικές ενέργειες στην κατεύθυνση της μη ιδιωτικοποίησης κρατικών δομών και υπηρεσιών.
Για την ΚΕΠΟΜ
Η επικεφαλής και Δημοτική Σύμβουλος
Άννα Καμμή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.