Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Γ. Παπανδρέου: Σε αδιέξοδο οδηγούν τα αντιμνημονιακά καλλιστεία

Μιλώντας σε έκθεση του ιδρύματος Αν. Παπανδρέου, στην Κοζάνη, ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι οι ηγεσίες της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης παραμένουν απόλυτα προσηλωμένες  στο ποιος θα σκίσει γρηγορότερα το Μνημόνιο.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «τα αντιμνημονιακά καλλιστεία στα οποία επιδόθηκαν και οι μεν και οι δε, οδηγούν την Ελλάδα σε απαράδεκτο και επικίνδυνο αδιέξοδο μιας και δεν απαντούν στα πραγματικά διακυβεύματα. Είναι αδιανόητο για μένα, πέντε χρόνια από την εκδήλωση της κρίσης και μετά από όσα περάσαμε, να βρισκόμαστε ως χώρα στη σημερινή θέση.
Αντί για έξοδο από το μνημόνιο στα τέλη Δεκεμβρίου του 2014, όπως ήταν προγραμματισμένο εδώ και τρία χρόνια, να έχουμε παράταση με άδηλη έκβαση και επαναφορά σεναρίων εξόδου από το ευρώ.
Αντί για ευτυχή κατάληξη της αξιολόγησης των πεπραγμένων, που θα οδηγούσε στην υιοθέτηση εδώ και μήνες εκ μέρους των εταίρων μας, μιας Στρατηγικής Συμφωνίας που θα είχαμε εμείς διαμορφώσει με δική μας πρωτοβουλία, Συμφωνία που θα αποτελούσε παράλληλα και ένα Εθνικό Συμβόλαιο με τον Ελληνικό λαό για τα παραπέρα βήματα που καθιστούν την Ελλάδα χώρα διαφάνειας, χρηστής διοίκησης, δικαιοσύνης και βιώσιμης ανάπτυξης, σήμερα να μην υπάρχει καμία Συμφωνία, κανένα Σχέδιο, μόνο αβεβαιότητα».
Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε την ανάγκη συναίνεσης στο ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ κάνοντας αναδρομή στα πεπραγμένα της δικής του εποχής διακυβέρνησης τόνισε ότι
«με στοιχειώδη πολιτική συναίνεση το 2010, όταν η Ελλάδα βρέθηκε σε κατάσταση οικονομικού πολέμου, ή έστω τον Οκτώβριο του 2011 με τη Συμφωνία των Βρυξελλών και το δημοψήφισμα, η Ελλάδα σήμερα θα είχε περάσει προ πολλού τον κάβο.
Θα είχε γλυτώσει πολλά».

Επίσης, άφησε αιχμές κατά της κυβέρνηση και της  Ν.Δ., λέγοντας ότι «κυβερνητική συνεργασία σημαίνει να έρχονται νόμοι στη Βουλή με διαφάνεια και διαβούλευση, όχι τροπολογίες για την πώληση του αιγιαλού, τα χατίρια ενός τραπεζίτη ή κάποιου μιντιάρχη, μέχρι τις συνεχείς προσπάθειες αποδόμησης της διαύγειας.
Κυβερνητική συνεργασία σημαίνει δημοκρατικές αξίες και διαδικασίες, δεν μπορεί να σημαίνει υπόγειες διαδρομές με Χρυσαυγίτες».
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.