Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Μεταγραφές «ποδοσφαιρικές»



Σωκράτης ΤσιχλιάςΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΣΙΧΛΙΑΣ
 Εχω την εντύπωση ότι ο κύριος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αιφνιδιάστηκε τόσο πολύ με τη «μεταγραφή» Γκερέκου στη Νέα Δημοκρατία, ώστε έχασε προς στιγμήν τόσο την ψυχραιμία όσο και το χιούμορ του. Αντέδρασε περίπου όπως μια γυναίκα που συλλαμβάνει επ’ αυτοφώρω τον σύζυγό της μοιχεύοντα και αντί να του επιτεθεί με όποιον τρόπο θεωρεί προσφορότερο, ορμάει να ξεμαλλιάσει... εκείνη. Πράξη που υπονοεί ότι ο καημένος αγαθός και αθώος εκ χαρακτήρος παρεσύρθη. Αποστέλλοντας, με λακωνική αλλά αιχμηρή επιστολή, τη δυσαρέσκειά του στον Αντ. Σαμαρά, αντί στην κυρία Γκερέκου, προφανώς θεώρησε ότι η μέχρι πριν από λίγες ημέρες βουλευτής και υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ υπέκυψε στα ακαταμάχητα επιχειρήματα του πρωθυπουργού, αν και επιθυμούσε να παραμείνει στο κόμμα όπως είχε δηλώσει λίγα εικοσιτετράωρα πριν.

Δεν είναι λίγοι πάντως αυτοί που πιστεύουν ότι εάν ο κ. Βενιζέλος είχε στείλει στα Μέσα μία επιστολή, η οποία θα έλεγε «Για το θέμα Γκερέκου το μόνο που έχουμε να δηλώσουμε είναι ότι συμβαίνουν αυτά με τις γυναίκες», θα είχε κλέψει την παράσταση.

Εχει και μια σοβαρή πλευρά, βεβαίως, το θέμα των μεταγραφών, έτσι όπως συμβαίνουν πριν από τις φετινές εκλογές: Κεντροδεξιοί υπέρμαχοι της οικονομίας της αγοράς συστεγάζονται σε νέα σχήματα με κεντροαριστερούς, κεντροαριστεροί εντάσσονται στη Νέα Δημοκρατία, παλιοί δεξιοί καταφεύγουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ! Πολλοί ισχυρίζονται ότι οι ανάγκες της πατρίδας, η κρισιμότητα των στιγμών τούς οδηγούν, άλλοι ορκίζονται στην «αντιμνημονιακή» τους πορεία, κάποιοι ότι οι λύσεις για τα επείγοντα προβλήματα της χώρας δεν έχουν ιδεολογία κ.λπ. Μάλλον δεν πείθουν, καθώς αυτό που ο μέσος πολίτης αντιλαμβάνεται από τις σουρεαλιστικές αυτές μετακινήσεις, είναι ότι λιγότερο παραπέμπουν σε κίνητρα αγνά και περισσότερο σε ιδιοτελείς ελιγμούς εκλογικής επιβίωσης.

Πάντοτε συνέβαιναν, αλλά ποτέ σε τέτοια έκταση. Η κυρία Γκερέκου, πάντως, παίρνει άριστα και όσον αφορά την πειστικότητα των επιχειρημάτων της. Αφού εξηγεί ότι εγκαταλείπει το κόμμα της γιατί δεν αντέχει τον εμφύλιο Παπανδρέου - ΠΑΣΟΚ, πλέκει το εγκώμιο του Βενιζέλου και καταλήγει: «Δυστυχώς, οι εξελίξεις ξεπερνούν και εκείνον και εμένα»!
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.