Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Θύμωσε ο Αγάς…

  ΠΗΛΟΣ 
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΗΛΟΣΝα το ξεκαθαρίσω από την αρχή. Όταν ένας δικός μας λογομαχεί,καυγαδίζει ρητορικά ή κοντράρεται φραστικά με ένα ξένο, για θέματα που αφορούν τη χώρα μας, είμαι ανυπερθέτως με το δικό μας. Ναι, με το δικό μας. Ακόμα κι αν αυτός ο συμπατριώτης μας είναι ψευτοπαλληκαράς, στρεψοδίκης ή ξεροκέφαλος τον υπερασπίζω. Έχει, δεν έχει δίκιο. Στο κάτω κάτω δεν είμαι καν δικαστής για να εκδώσω ετυμηγορία ή κριτής για να αποφασίσω . Πιστεύω , όμως, ότι έχω εμπεδώσει ένα αδιαπραγμάτευτο πυρήνα ορθολογισμού που λέει :«όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος».
Πάμε τώρα στη μικρή εικόνα. Σύμφωνοι, ο Γιάννης Βαρουφάκης μπορεί να έχει υφάκι, ψιλοειρωνικό μειδίαμα, πουκάμισο έξω από το παντελόνι και το χέρι στη τσέπη του τζην. Μπορεί ακόμα να μη συμφωνεί κανείς με τις απόψεις ενός καθηγητή που το παίζει easy rider πηγαίνοντας με μοτοσικλέτα στα καθήκοντά του . Αλλά, είναι εκλεγμένος βουλευτής και μέλος μιας κυβέρνησης νομιμοποιημένης με πρόσφατη λαϊκή εντολή. Και, βέβαια, είναι μια μόλις, σκάρτη εβδομάδα, ορκισμένος ως υπουργός Οικονομικών της χώρας . Πόστο στο οποίο δεν έχει προλάβει ακόμα να ξεδιπλώσει κλίσεις και ικανότητες, χαρίσματα και ταλέντο. Όποια κι αν είναι αυτά.
Από πού και ως πού, λοιπόν, αφήνιασε υστερικά μερίδα των ΜΜΕ εις βάρος του; Πως και με ποια στοιχεία προεξοφλούν ότι σπρώχνει τη χώρα στο γκρεμό; Γιατί βιάζονται να τον επικρίνουν χαιρέκακα με ύφος “εμείς σας τα λέγαμε» . Από πού αντλεί τη πεποίθηση ένας πρώην υποδιοικητής του ΙΚΑ για να κρίνει από δυο κουβέντες στη τηλεόραση ότι ο υπουργός λέει bullshits , δηλαδή μαλακίες; Και πόσο πια ανέμπνευστο νταηλίκι ,πασπαλισμένο με άχνη γραικυλισμού, χρειάζεται στο κάθε δουλοπρεπή για να γράψει στο facebook «Γερούν γερά...σπάστου τον τσαμπουκά...!»;
Αναρωτιέμαι, τους ξένισε, μήπως η δημόσια δήλωση του Βαρουφάκη για τη Τρόικα και η απόρριψη κάθε συνεργασίας της νέας κυβέρνησης "με αυτή τη σαθρή επιτροπή, όπως την έχει χαρακτηρίσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο "; Και δεν τους παραξένεψε, άραγε, η προκλητική "νεοαποικιακή» συμπεριφορά του διορισμένου πρόεδρου του Eurogroup; Τους φάνηκε, προφανώς λογικό το τσαντισμένο και απρεπές στυλάκι του σκληροπυρηνικού Ντάισελμπλουμ, με τον ίδιο τρόπο που εκτιμούν ως κομψό ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός έφυγε θυμωμένος, μετά τη κατραπακιά της κάλπης, από την πίσω πόρτα για να μην συγχαρεί το νικητή.
Ακόμα χειρότερα, τους φαντάζει αυτονόητο να προπαγανδίζουν τη προετοιμασία της χώρας για πιστωτικό γεγονός, ενώ τους μοιάζει εντελώς αδικαιολόγητο ότι τα μνημόνια απορρίφθηκαν από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Τους προκαλεί αμηχανία και έκπληξη ότι δεν ξαναπατήσουν εδώ το πόδι τους οι δυσοίωνοι και εκβιαστικοί Τροικανοί που τα ‘καναν μαντάρα με τους ντόπιους συνεργούς τους και δεν σαστίζουν καν για τη συνεχιζόμενη βαθιά κρίση που βιώνει η χώρα εξ’ αιτίας των συνταγών τους. Ενοχλούνται, ακόμα, από το «ουάου» και το δήθεν ακατάλληλο χρόνο και λάθος τρόπο των δηλώσεων του Βαρουφάκη και δεν ανησυχούν για ένα χρέος που αγγίζει το 180% του ΑΕΠ, τους 1,5 εκατ. άνεργους και τα 2,5 εκατ. φτωχούς.
Σίγουρα , υπάρχουν πολίτες που εύλογα ανησυχούν και ίσως δικαιολογημένα φοβούνται από τις υπερβολές μερίδας ντόπιων και ξένων ΜΜΕ ότι η χώρα μπήκε σε τροχιά σύγκρουσης και ρήξης με τη Ε.Ε. Το κακό είναι ότι υπάρχουν και εγχώριες οργανωμένες ομάδες συμφερόντων που ιδιοτελώς αγνοούν τις έννοιες της ισχυρής πολιτικής βούλησης, της εθνικής αξιοπρέπειά και κυριαρχίας. Που ποντάρουν στην αποτυχία των διαπραγματεύσεων, απεργάζονται σχέδια μίας υποτιθέμενης αριστερής παρένθεσης, αβαντάρουν τα προεόρτια μίας ελληνικής κωλοτούμπας.
Πρόκειται , δυστυχώς , για εκείνες τις ντόπιες πολιτικές δυνάμεις που συνήθισαν τους εταίρους και δανειστές στα παρακάλια, στην πειθήνια στάση στις απειλές και τη τυφλή υποταγή στις εκβιαστικές εντολές τους. Γι αυτό και ο μαθημένος από τέτοιες υπάκουες συμπεριφορές θρασύτατος Ντάισελμπλουμ την κοπάνησε ενοχλημένος και επεισοδιακά από τη συνέντευξης τύπου.
Περίμενε φουστανελοφόρους γερμανοτσολιάδες να τον υποδεχθούν γονατιστοί μπροστά στα παραδοσιακά Ολλανδικά ξυλοπάπουτσα του. Αυτή τη φορά ατύχησε. Δεν συνάντησε καρπαζοεισπράκτορες. Και αποχώρησε έξαλλος. ¨Έπεται, πιθανόν, δύσκολη συνέχεια. Ενδεχομένως και περικοπές. 
Αλλά, είναι γνωστό τι έκοψε όταν θύμωσε ο Αγάς...
 matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.