Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το μεταναστευτικό

                    Τετ α τετ Τσίπρα-Πανούση μετά την σύσκεψη 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Ολοκληρώθηκε η διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τις προσφυγικές ροές στον απόηχο και των δηλώσεων της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κα Τασίας Χριστοδουλοπούλου που προκάλεσαν σωρεία πολιτικών αντιδράσεων.
  
Σημειώνεται ότι στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα παραμένει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.
Στη σύσκεψη μετείχαν η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και ο αν. υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας.
Ακόμη, το «παρών» έδωσε ο ναύαρχος Λιμενικού Αθανάσιος Αθανασόπουλος και ο υπαρχηγός Β' Λιμενικού Νικόλαος Πατρινός, ενώ τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, εκπροσωπεί ο Αριστείδης Καλογερόπουλος, ειδικός σύμβουλός του.
Στο μεταξύ, αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις της κ. Τασίας Χριστοδουλοπούλου, το πρωί της Τρίτης του Πάσχα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, καθώς μεταξύ άλλων, η κ. Χριστοδουλοπούλου τόνισε πως οι πρόσφυγες έχουν «μηδενική παραβατικότητα» και στατιστικά δεν έχει καταγραφεί κανένα αδίκημα από την πλευρά τους.
Διευκρίνισε δε ότι κανένας πρόσφυγας δεν είναι άστεγος, αλλά τα άτομα που βλέπουμε τα πρωινά στις πλατείες βρίσκονται εκεί επειδή «λιάζονται», και αυτό μπορούν να το κάνουν μόνο το πρωί.
Χθες, Δευτέρα του Πάσχα, σε άτυπη ενημέρωσή του, το Μέγαρο Μαξίμου προανήγγειλε έκτακτα μέτρα για τους πρόσφυγες, επισημαίνοντας ότι ξεκίνησαν να λειτουργούν ως καταυλισμοί προσφύγων εγκαταλελειμμένα κτίρια του δημοσίου και του στρατού και προσθέτοντας ότι η αντιμετώπιση του προσφυγικού ρεύματος απαιτεί ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών μηχανισμών, στους οποίους η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί.
από kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.