Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Δραγασάκης: «Ρεαλιστικός και ορατός στόχος η συμφωνία»

Δήλωση μετά τη συνάντηση με Ντράγκι

Συνεχίζεται η αγωνία σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές, ενόψει και της αυριανής συνεδρίασης του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, που θα κρίνει αν θα σφίξει κι άλλο ή αν θα χαλαρώσει η «τανάλια» της Φρανκφούρτης ως προς την ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα.
Στο πλαίσιο αυτό, πριν λίγο τελείωσε η συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και του αναπληρωτή υπουργού Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον διοικητή της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. Ο Γιάννης Δραγασάκης εξήγησε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης στον κεντρικό τραπεζίτη της Ευρωζώνης και αξίωσε να χαλαρώσει η θηλιά της πιστωτικής ασφυξίας σε βάρος της ελληνικής οικονομίας.
Φαίνεται, πάντως, πως ο κ. Δραγασάκης δεν συνάντησε ευθεία άρνηση από τον Μάριο Ντράγκι στα ζητήματα που τέθηκαν στη συνάντηση, εξ ου και πριν λίγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε λόγο για μία «εποικοδομητική συζήτηση» και υπογράμμισε ότι η συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών είναι «στόχος ρεαλιστικός και ορατός».
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.