Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Παναρίτη : Grande problema - SYRIZA ...malevrasse!

Στο Μαξίμου κάλεσε τον Βαρουφάκη ο Πρωθυπουργός - υπογραφές κατά Παναρίτη από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ


Στο Μαξίμου κάλεσε τον Βαρουφάκη ο Πρωθυπουργός - υπογραφές κατά Παναρίτη από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Στο Μέγαρο Μαξίμου κάλεσε το βράδυ της Κυριακής ο Πρωθυπουργός τον Γιάνη Βαρουφάκη, μετά τις διαστάσεις θύελλας που έχουν λάβει οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, για την τοποθέτηση της Ελενας Παναρίτη στη θέση της εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.
Το ζήτημα της τοποθέτησης της κ. Παναρίτη στο ΔΝΤ παραμένει ανοιχτό, την ώρα που βουλευτές όλων των τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ συλλέγουν υπογραφές κατά της απόφασης Βαρουφάκη για τον διορισμό Παναρίτη.
Σύμφωνα με  πληροφορίες, το κείμενο προς το παρόν έχουν υπογράψει 43 βουλευτές.

Το σύντομο κείμενο αναφέρει:
«Mε κατάπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η Έλενα Παναρίτη ορίστηκε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Κι αυτό παρά το ότι η πολιτεία της βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις αξίες, τις αντιλήψεις και την πολιτική που πρεσβεύει –και με βάση την οποία εξελέγη– ο ΣΥΡΙΖΑ. Μια εξέχoυσα εκπρόσωπος της μνημονιακής πολιτικής δεν μπορεί να εκϕράζει τη σημερινή κυβέρνηση. Το ζήτημα δεν είναι συμβολικό, είναι πολιτικό. Είναι μια λάθος απόφαση και ζητάμε την άμεση ανάκλησή της.»
Το κείμενο υπογράφεται μέχρι στιγμής από 43 βουλευτές, μεταξύ των οποίων από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους Νίκο Φίλη και Θανάση Πετράκο και την αντιπρόεδρο της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου:

Αναλυτικά, το κείμενο υπογράφουν οι:

Γιώργος Ακριώτης, Λίτσα Πασχαλίδου- Αμανατίδου, Σία Αναγνωστοπούλου, Ελένη Αυλωνίτoυ, Φωτεινή Βάκη, Γιάννα Γαϊτάνη, Στάθης Γιαννακίδης, Έφη Γεωργοπούλου- Σαλτάρη, Κωστής Δερμιτζάκης, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Ηρώ Διώτη, Ζήσης Ζάννας, Κώστας Ζαχαριάς, Γιάννης Ζερδελής, Μαρία Θελερίτη, Κατερίνα Ιγγλέση, Ηλίας Ιωαννίδης, Αννέτα Καββαδία, Μαρία Κανελλοπούλου, Xρήστος Καραγιαννίδης, Βασιλική Κατριβάνου, Φάνης Κουρεμπές, Bασίλης Κυριακάκης, Δανάη Κωστοπούλου-Τζήκα, Βάσω Λέβα, Νίκος Μανιός, Μάκης Μπαλαούρας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Ευγενία Ουζουνίδου, Θανάσης Πετράκος, Θανάσης Σκούμας, Γιάννης Σταθάς, Ελένη Σταματάκη, Αφροδίτη Σταμπουλή, Ελένη Σωτηρίου, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Νίκος Φίλης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Έλενα Ψαρρέα, Γιώργος Ψυχογιός.

Σύμφωνα με  πληροφορίες, ο κ. Βαρουφάκης φέρεται να έχει εκφράσει στον Πρωθυπουργό την ενόχλησή του για τις βολές που δέχεται από το εσωτερικό του κόμματος.
Μεταξύ εκείνων που έχουν αντιδράσει στην επιλογή Παναρίτη είναι και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππας, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Γεγονός πάντως είναι, ότι μετά το θόρυβο που προκάλεσε η απόφαση Βαρουφάκη για τον διορισμό της Ε. Παναρίτη στο ΔΝΤ, κυκλοφόρησαν φήμες για παραίτηση του υπουργού τις οποίες όμως ο ίδιος διέψευσε με  δύο tweet.

«Φήμες για την επικείμενη παραίτησή μου είναι (για πολλοστή φορά) κατάφωρα πρόωρες», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης σε σχετική ανάρτηση που έκανε σήμερα στο Twitter, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τις φήμες περί παραίτησής του.

Η ανάρτηση έχει ως εξής: «Rumours of my impending resignation are (for the umpteenth time) grossly premature…». Σε σχόλιο χρήστη, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε στη συνέχεια: «Μακροπρόθεσμα είμαστε όλοι νεκροί. Τζ. Μ. Κέινς (μεσοπρόθεσμα αυτοί που νοσταλγούν τις ημέρες της Τρόικας έχουν κολλήσει μαζί μου ως υπουργό Οικονομικών»).

από tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.