Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

O Ασπρόπυργος της Φτελιάς





IMG_3639




44ea8054159099b6b90b5528233befe0_XL
ΚΔΑΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ





  


 


 Για μέρες ολόκληρη η Αττική μύριζε καμένο πλαστικό , η έρευνα για τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς θα πάρει μήνες. Οι πρώτες ενδείξεις πάντως αναφέρουν Τσέρνομπιλ και δυστυχώς δεν είναι μια υπερβολική παρομοίωση. Τι μας αφορά – θα σκεφτεί κάποιος εμάς εδώ στην Μύκονο.
Δεν μας είναι άγνωστο το ΚΔΑΥ Ασπροπύργου. Κυρίως δεν είναι άγνωστο στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή της Μυκόνου που έστελναν σε συνεννόηση με την ΕΕΑΑ τα “ανακυκλώσιμα”. Τα κοντέινερ με τα σύμμεικτα , μόνο και μόνο για να καλύψουν την ανεπάρκεια και την κακοδιαχείρισή τους.
Όταν όμως τους πιάσανε στην φάκα, η ΕΕΑΑ με τον Δήμο βρήκαν άλλη λύση. Δημιούργησαν ένα ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΔΑΥ στην Μύκονο και έτσι σήμερα έχουμε και εμείς εδώ στην Φτελιά έναν Ασπρόπυργο. Ελπίζουμε για το καλό όλων μας να μην έχει την ίδια τύχη. Πάντως σήμερα για το καλό κάποιων η Φτελιά μολύνεται με δραματικές συνέπειες , με χρήσεις και πρακτικές έκτος νόμου και λογικής.
Καλούμε την Δημοτική αρχή να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, να ενεργήσει άμεσα στην κατεύθυνση της παύσης της λειτουργίας του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΔΑΥ της Φτελιάς  ώστε να προστατεύσει, όπως οφείλει , το περιβάλλον και τους κατοίκους του νησιού.
Καλούμε το Δήμαρχο Μυκόνου να υλοποιήσει άμεσα την πρόταση για διαλογή στην πηγή που από κοινού συμφωνήσαμε.Πρόταση με την οποία σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και η κοινωνία μέσω του Μοίκονος, συμφωνούν .
Επιτέλους έχουν τεθεί οι βάσεις , ολόκληρη η τοπική κοινωνία είναι ενωμένη και απαιτεί Δημοτική Διαχείριση με διαλογή στην πηγή με κοινωνική συμμέτοχη και έλεγχο.
Καλούμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και κάθε αρμόδια αρχή να προβούν τώρα σε κάθε ενέργεια για την διακοπή των εργασιών της ανεξέλεγκτης απόθεσης απορριμμάτων που ήδη έχει εξελιχθεί σε μια υγειονομική βόμβα για τη Μύκονο.
Καλούμε την ΕΕΑΑ να σταματήσει την καταστροφική της δράση στο νησί. Τέτοιου τύπου ”ανακύκλωση” ΔΕΝ την θέλουμε.
Καλούμε τον υπουργό παραγωγικής ανασυγκρότησης, περιβάλλοντος και ενέργειας  Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον αναπληρωτή υπουργό Γιάννη Τσιρώνη  καθώς και τον ΕΟΑΝ να επέμβουν ώστε να αρχίσει η Δημοτική Διαχείριση στο νησί μας.
Επίσης τους καλούμε να σταματήσουν την έως σήμερα πρακτική της ΕΕΑΑ και των συνεργατών της στο νησί που έχουν δημιουργήσει ένα μέγιστο περιβαλλοντικό πρόβλημα που απειλεί την δημόσια υγεία με πιθανές οδυνηρές συνέπειες για όλους μας.
Τέλος καλούμε όλους τους κατοίκους του νησιού να συμπαραταχθούν σε αυτόν τον αγώνα. Έναν αγώνα για την ίδια μας τη ζωή.
Είναι ανάγκη και καθήκον να ορθώσουμε έναν διαφορετικό λόγο, να μιλήσουμε με αλήθειες και να αγωνιστούμε για έναν καλύτερό τόπο για μας και τα παιδιά μας.
Ακολουθεί άρθρο της ιστοσελίδας ΣΧΕΔΙΟ Β
http://www.sxedio-b.gr/index.php/repub/item/1240-aspropyrgos
που εκτός των άλλων μπορείτε να δείτε τους 1.000.000 “λόγους” που κινούν τους ιδιώτες να ασχοληθούν με την ”ανακύκλωση”
https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%92%CE%95%CE%91%CE%9E%CE%A6-%CE%92%CE%93%CE%98
Το άρθρο αρχίζει :
Οι παρακάτω φωτογραφίες αφιερώνονται σε όσους υποστηρίζουν την άποψη : «επειδή οι πολίτες είναι ασυνείδητοι και οι δήμοι ανίκανοι, να πάρουν οι ιδιώτες τα σκουπίδια για να ξεμπερδεύουμε»
Έτσι και εμείς αφιερώνουμε φωτογραφίες από το ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΔΑΥ Μυκόνου σε όλους τους υπέρμαχους της ιδιωτικοποίησης στο νησί μας.
IMG_3644 IMG_3631

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.