Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Suddeutsche Zeitung: Επιτυχία για τον Τσίπρα η σύνοδος...


Αλέξης Τσίπρας
Σε άρθρο της με τίτλο «Τώρα ο Τσίπρας πρέπει να δράσει» η Suddeutsche Zeitung αποτιμά ως θετική για τον Έλληνα πρωθυπουργό τη χθεσινή σύνοδος κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης.
Όπως σημειώνει... η γερμανική εφημερίδα, μετά την εκλογή του ο Έλληνας πρωθυπουργός ζητούσε από τους Ευρωπαίους εταίρους του να συζητήσουν σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο το ζήτημα της κρίσης χρέους της Αθήνας. Ο Τσίπρας ήθελε να συνομιλήσει, ήθελε να τον ακούσουν. Και αυτό ακριβώς πέτυχε χθες βράδυ.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι οι χώρες της Ε.Ε. λαμβάνουν υπόψη τους σοβαρά την Αθήνα, όπως έδειξε η χθεσινή έκτακτη σύνοδος. Όμως, επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει τώρα επιτέλους να υιοθετήσει μέτρα περιορισμού των δαπανών, μόνο έτσι θα μπορέσει να αποφύγει αυτό που κανείς δεν θέλει.
Τώρα, εξηγεί η γερμανική εφημερίδα, εναπόκειται στους πιστωτές της Ελλάδας να καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό με τον οποίο και οι δύο πλευρές θα μπορέσουν να ζήσουν, με την κυριολεκτική σημασία της λέξης.
Διότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της πρέπει να δείξουν στους Ευρωπαίους πολίτες ότι έκαναν μέχρι τελευταία στιγμή τα πάντα, αλλά πραγματικά τα πάντα, ώστε να καταλήξουν στον καλύτερο δυνατό συμβιβασμό.
Μόνο έτσι τα κοινοβούλια στην Αθήνα, το Ελσίνκι, το Βερολίνο και οπουδήποτε αλλού να δεχτούν αυτό τον συμβιβασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.