Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα

Σε τίτλους

tvxs.gr
1. Στη δημοσιότητα δόθηκε το νομοσχέδιο για τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών. Αναλυτικά τι προβλέπει. Το νομοσχέδιο πήρε το πράσινο φως από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί το Σάββατο στην Ολομέλεια. 
3. «Η αποχώρηση της Κατερίνας Σαββαΐδου από τη θέση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων είναι για την κυβέρνηση είναι θέμα αρχής και διαφάνειας» τονίζουν κυβερνητικές πηγές, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση θα επιμείνει καθώς η ίδια δεν φαίνεται διατεθειμένη να «διευκολύνει» με την παραίτηση της. 
4. Δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενο, κλείσιμο αξιολόγησης, ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και ασφαλιστικό μπαίνουν πιεστικά στην πρώτη γραμμή της κυβερνητικής ατζέντας από αύριο, στη σκιά της άφιξης της τρόικας.
5. Η Άγκυρα, μετά την πρώτη συμφωνία Τουρκίας - ΕΕ για κοινό σχέδιο δράσης για το προσφυγικό, ξεκίνησε τα «παζάρια». Ήδη από την Παρασκευή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε στείλει μήνυμα προς τους ευρωπαίους επισημαίνοντας πως «άργησαν να καταλάβουν πόσο σημαντική είναι η Τουρκία» και πως «αφού μας χρειάζονται γιατί δεν μας εντάσσουν και στην ΕΕ».
6. Brain Drain. Η φυγή των νέων ανθρώπων, κυρίως επιστημόνων είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα μετά την έναρξη της κρίσης. Σε ποιες χώρες πηγαίνουν οι Έλληνες επιστήμονες - μετανάστες.
7. Κίνδυνος πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας υπάρχει μόνο για τους «μη συνεργάσιμους« δανειολήπτες, επισημαίνει σε διευκρινιστικό της σημείο η Τράπεζα της Ελλάδας, αναφερόμενη στο νέο Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών για τα «κόκκινα δάνεια», ο οποίος δημοσιεύθηκε πριν από μερικές ημέρες. 
8. Το εσωκομματικό πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει στη ΝΔ καθώς η αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη νέου προέδρου στις 22 Νοεμβρίου έχει ξεκινήσει. Έναν μήνα πριν, οι πρώτες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι «γαλάζιες» εκλογές είναι μία μονομαχία για δύο, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Απόστολο Τζιτζικώστα, με τον πρώτο να προηγείται καθαρά. 
9. Κρεμασμένη στις τουαλέτες του αεροδρομίου «Ατατούρκ», στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε το Σάββατο μία Βρετανίδα δημοσιογράφος. Πρόκειται για την Ζακλίν Σάτον η οποία εργαζόταν για το BBC.
10. Σε λεωφόρο Παύλου Φύσσα θα μετονομαστεί η κεντρική λεωφόρος του Κερατσινίου Παναγή Τσαλδάρη. 
Διαβάστε επίσης τι θα πει να είσαι εξειδικευμένος στη «μεγάλη των τραυματιοφορέων σχολή»
* Σκίτσο του Γιώργου Κουφογιώργου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.