Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Ν.Δ. : Ο ρόλος των πρώην προέδρων στην κούρσα διαδοχής


Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς
Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς κινούνται στο παρασκήνιο | ΕUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Παγωμάρα επικρατεί στη βάση της Νέας Δημοκρατίας καθώς οι μετρήσεις που έχουν κάνει οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία μόνον ενθουσιασμό δεν καταγράφουν.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης φέρεται να έχει μετανιώσει για την εσπευσμένη απόφασή του, στην κοινοβουλευτική ομάδα είναι έκδηλη η αμηχανία, ενώ ο αρχικός ενθουσιασμός του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αδώνιδος Γεωργιάδη μέρα με τη μέρα υποχωρεί, και στην πλευρά του Απόστολου Τζιτζικώστα γίνονται δεύτερες σκέψεις.
Το χειρότερο όμως για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι η εικόνα που έχει αυτό το διάστημα είναι αρνητική και στους πιο συντηρητικούς ψηφοφόρους.
Οι προβληματισμοί που προκύπτουν από αυτά τα δεδομένα έχουν μεταφερθεί στους πρώην προέδρους, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, και το ερώτημα που προκύπτει είναι αν θα πρέπει να εξεταστεί ακόμη και το σενάριο αναβολής των εκλογών. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να δρομολογηθεί αν δεν υπάρχει πλήρης συμφωνία όλων των εμπλεκομένων και των οργάνων του κόμματος.

Καραμανλικό και σαμαρικό μπλοκ  

Οι δύο πρώην πρόεδροι και πρωθυπουργοί επισήμως δηλώνουν στους συνομιλητές τους ότι δεν μπορούν να εμπλακούν στη διαδικασία των εκλογών, γίνονται συζητήσεις στο παρασκήνιο τόσο με τους εκπροσώπους του καραμανλικού μπλοκ όσο και του σαμαρικού.
Οι περισσότεροι βουλευτές που έχουν αναφορά στη διακυβέρνηση Σαμαρά υποστηρίζουν ενεργά την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα, ενώ από την άλλη οι βουλευτές που έχουν αναφορά στη διακυβέρνηση Καραμανλή θεωρούν ότι στην παρούσα φάση η Ν.Δ. θα έπρεπε να συνεχίσει με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Το πρόβλημα του κ. Μεϊμαράκη είναι ότι δεν μπορεί να υπολογίζει σε μία παρέμβαση του Κ.ώτσα Καραμανλή και από την άλλη οι σχέσεις του με τον Αντώνη Σαμαρά βρίσκονται στο ναδίρ.
Το ταξίδι στη Μαδρίτη, στις 21 και 22 Οκτωβρίου, για το συνέδριο του ΕΛΚ, θεωρείται κρίσιμο για τη Ν.Δ., καθώς θα βρεθούν μαζί και οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία, αλλά και ο πρώην πρόεδρος Αντ. Σαμαράς, ως επίσημος προσκεκλημένος της ηγεσίας των συντηρητικών κομμάτων της Ε.Ε., και η Ντόρα Μπακογιάννη, που έχει προταθεί για την αντιπροεδρία.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
efsyn.gr 

Δείτε επίσης : 
"Eκλογές στή Ν.Δ. : Καραμανλής vs Σαμαράς"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.