Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Συνδρομή για πολιτική λύση ζήτησε ο Τσίπρας



Στην αναζήτηση πολιτικής συνδρομής των εταίρων, όπως ουσιαστικά είχε προαναγγείλει, καταφεύγει ο πρωθυπουργός,κ.Αλέξης Τσίπρας, καθώς οι εντατικές διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών δεν επέτυχαν τη γεφύρωση των διαφόρων με τους εκπροσώπους των θεσμών και οι εκκρεμότητες, με σημαντικότερη αυτή των κόκκινων δανείων και της προστασίας πρώτης κατοικίας παραμένουν, αφήνοντας στον αέρα την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ.ευρώ.
Ο κ.Τσίπρας είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκερ, τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολαντ. Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκε το θέμα των κόκκινων δανείων και η προσφυγική κρίση. Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου,ο κ. Τσίπρας παρουσίασε στους συνομιλητές του τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια, επισημαίνοντας ότι είναι ένα ζήτημα που μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα κοινωνικής συνοχής και ότι ήδη η ελληνική πλευρά έχει κάνει υποχωρήσεις αλλά δεν μπορεί να υιοθετήσει τη θέση της άλλης πλευράς. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ.Ολαντ ήταν υποστηρικτικός, ο κ. Γιουνκερ θετικός, ενώ θετική εμφανίσθηκε και η Κ. Μέρκελ,η οποία δεσμεύθηκε να μιλήσει σχετικά, ενόψει του αυριανού Eurogroup, στον κ. Σόιμπλε.
Στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, αξιολογώντας το αποτέλεσμα των τηλεφωνικών επικοινωνιών και την, κατά τους ίδιους, θετική έκβαση της τελευταίας τηλεδιάσκεψης, εμφανίζονται αισιόδοξοι για δυνατότητα υπέρβασης του αδιεξόδου.
Αναφορικά με το προσφυγικό, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε για το επικείμενο ταξίδι του στην Τουρκία, ενώ ζήτησε επίσπευση της Ευρωπαϊκής συνδρομής προς τη χώρα μας για την αντιμετώπιση των αυξημένων προσφυγικών ροών.
από kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.