Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Δίκες χωρίς επαρκή δημοσιότητα : έναυσμα καλλιτεχνικής δημιουργίας!...

Η τέχνη στο δικαστήριο Μια έκθεση με σκίτσα από δίκες που έγιναν χωρίς κάμερες Πηγή: www.lifo.gr
Η τέχνη στο δικαστήριο 
Μια έκθεση με σκίτσα από δίκες που έγιναν χωρίς κάμερες
Ο Michael Jackson στο δικαστήριο. Αθωώθηκε για όλες τις κατηγορίες

Δεν επιτρέπονται οι κάμερες σε όλες τις δίκες, ειδικά αν οι κατηγορούμενοι τραβάνε ιδιαίτερα τη δημοσιότητα. Όταν οι κάμερες απαγορεύονται, εμφανίζονται οι καλλιτέχνες που σχεδιάζουν τους συμμετέχοντες σε στιγμιότυπα που είναι κρυμμένα από τα μάτια του κοινού. Μερικές φορές αυτά τα σκίτσα είναι οι μοναδικές εικόνες που μένουν από αυτές τις δίκες. Μια από αυτούς τους καλλιτέχνες, η Elizabeth Williams, έχει συνεργαστεί για την έκδοση ενός βιβλίου με τίτλο The Illustrated Courtroom: 50 Years of Court Art.
Ο Charles Μanson επιτίθεται στον δικαστή Charles Older κρατώντας ένα μολύβι. Καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση για διοργάνωση μιας σειράς φόνων το 1971
«Βασικά, είμαστε εκεί στη θέση των φωτογραφικών μηχανών, αυτή είναι η προτεραιότητα μας, να «πιάσουμε» τη στιγμή, όπως θα το έκανε μια φωτογραφική μηχανή. Ανάλογα με τη περίσταση, αν συμβεί κάτι εκρηκτικό ή αν αρχίσει η κατάθεση ενός σημαντικού μάρτυρα, εμείς πρέπει να το πιάσουμε. Πρέπει να είμαστε όσο ακριβείς γίνεται.» Μια συλλογή από αυτά τα σκίτσα θα παρουσιαστεί σε μια έκθεση που θα γίνει στο Λος Άντζελες τον Φεβρουάριο, ώστε να αναδειχτεί αυτό το είδος που σπάνια εκτίθεται σε κοινό. 

Γιά περισσότερα σκίτσα κάντε κλίκ εδώ : lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.