Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Η ιδιαίτερη ευχή του Δρίτσα για τα Χριστούγεννα...

Xριστουγεννιάτικα κάλαντα και ευχές προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρή Δρίτσα και την στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Με μια ιδιαίτερη πολύ προσωπική ευχή έκλεισε το χαιρετισμό του την Πέμπτη μετά τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα που άκουσε στο...
υπουργείο, ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας: «Εκτός από τις πολύ ουσιαστικές, έστω και αν είναι κλασσικές, ευχές, για υγεία προσωπική και οικογενειακή αρμονία και ευτυχία, θα σας απευθύνω και μια ευχή που την απευθύνω και σ’ εμένα και σε όλους μας. Να τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας. Είναι ένα στοίχημα καθημερινής προσπάθειας, ένα στοίχημα που ο καθένας από εμάς ξέρει, και όλοι μας γνωρίζουμε, τι σημαίνει για να τα βγάλουμε πέρα».

Τα κάλαντα έψαλλαν η χορωδία του ιερέα του Λιμενικού Σώματος Σημαιοφόρου Λ.Σ. Δημήτρη Βαρσαμίδη, η οποία απαρτίζεται από στελέχη του Λιμενικού Σώματος που ψάλλουν βυζαντινή μουσική.

Ο Θ. Δρίτσας, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας, Γιάννη Θεοτοκά, το Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Αθανάσιο Χριστόπουλο, καθώς και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής ΑντιναύαρχοΑθανάσιο Αθανασόπουλο, χαιρέτησε και αντάλλαξε ευχές με στελέχη του Λ.Σ και του πολιτικού προσωπικού.

Ο υπουργός αναφερόμενος στην ημέρα των Χριστουγέννων τόνισε: «Έντονος συμβολισμός, τεράστιας επίδρασης, είτε για τους πιστούς, είτε γι’ αυτούς που αμφιβάλλουν. Ο ταπεινός Χριστός γεννιέται και αλλάζει τα πράγματα, αλλάζει την ροή της πορείας της ιστορίας, αλλάζει χωρίς να ξεκινά από εκεί. Στην ιστορία η ζωή συνεχίζεται, αλλά η τομή είναι τεράστια. Διαφοροποιούνται τα πάντα. Η ελπίδα, ότι τίποτα δεν μπορεί να είναι όπως εχθές είναι η μεγάλη βεβαιότητα. Μέσα από τις πιο δύσκολες καταστάσεις ή τις πιο αρνητικές πραγματικότητες. Μπορεί να γεννηθεί μια νέα ελπίδα. Γεννήθηκε ο Χριστός, ταπεινός, φτωχός και τελικά κυνηγημένος. Μόλις από τις πρώτες μέρες της γέννησής του έγινε πρόσφυγας. Από τη βιαιότητα αποφάσεων ισχυρών. Τεράστιος ο συμβολισμός, για αυτό και είναι ισχυρός και αναπαραγόμενος, γι’ αυτό και φωλιάζει στις καρδιές των ανθρώπων, αιώνες τώρα».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.