Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Υπεγράφη τελικά η συμφωνία για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

  | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17:48 |
Υπεγράφη τελικά η συμφωνία για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Επεσαν τελικά σήμερα το μεσημέρι οι υπογραφές μεταξύ του αραβο-τουρκικού fund "Jermyn Street Real Estate", της Εθνικής Τράπεζας και του ΤΑΙΠΕΔ για τη νέα συμφωνία ανάπτυξης της έκτασης στο Μικρό Καβούρι που προβλέπει πολύ ηπιότερη της αρχικής οικιστική ανάπτυξη.
Πλέον η πορεία της αποκρατικοποίησης θα κριθεί από την τύχη που θα έχει το νέο σχέδιο όταν θα κατατεθεί τους επόμενους μήνες προς έγκριση στο ΣτΕ. Εκτιμάται πάντως ότι ακριβώς επειδή σέβεται το περιβάλλον, το Δικαστήριο θα δώσει την έγκρισή του.
Κι αυτό καθώς το νέο σχέδιο προβλέπει ανάπτυξη για μόλις 13 πολυτελείς καμπάνες αντί για τις 100 του αρχικού, κάτι που αναμένεται να λάβει σοβαρά υπόψιν του το ΣτΕ όταν θα κριθεί να εκδώσει την απόφασή του. Το αρχικό σχέδιο έκανε λόγο για τη δημιουργία ενός ολόκληρου χωριού μέσα στο χώρο του σημερινού ξενοδοχειακού συγκροτήματος της Αστήρ Παλλάς.
Παράλληλα, θα κατασκευαστούν δύο υπερπολυτελή (έξι αστέρων) ξενοδοχεία στη θέση των σημερινών μονάδων Arion Hotel και WestIn Hotel.
Υπενθυμίζεται ότι στο επενδυτικό σχήμα συμμετέχουν δύο κρατικά ταμεία από Κουβέιτ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και η τουρκική Dogus.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το τίμημα παραμένει στα αρχικά επίπεδα, δηλαδή στα 400 εκατ. ευρώ.

από tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.