Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Υπόθεση Siemens, το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης ...


Παπαδημούλης: Η καθυστέρηση της δίκης διευκολύνει τους ενόχους να ρίξουν τα πράγματα στα μαλακά.
ΒΙΝΤΕΟ...
Σε συνέντευξή του στο left.gr ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με αφορμή τη δίκη για την υπόθεση Siemens, αναφέρεται εκτενώς στο μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης.
 Οπως...
αναφέρει:

Πρόκειται για ένα σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε πρώτα στις ΗΠΑ και μέχρι σήμερα η Siemens έχει πληρώσει 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ σε δικαστικούς ή εξωδικαστικούς συμβιβασμούς. Εμπλεκόμενοι έχουν πάει ακόμα και στη φυλακή –όπως στη Νιγηρία. Αλλά στην Ελλάδα δεν έχει συμβεί τίποτα…

Όταν πριν χρόνια πήγε μια αντιπροσωπία Ελλήνων βουλευτών να εξετάσει τον Χριστοφοράκο βρήκε εκεί μια "σφίγγα" υπό την προστασία των γερμανικών αρχών. Και δεν είναι μόνο η Siemens. Και άλλες γερμανικές επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα στην Ελλάδα. Η Volkswagen, η Ferrostaal στα υποβρύχια, δυστυχώς ο κατάλογος είναι μακρύς…

Υπάρχει απόφαση γερμανικού δικαστηρίου ότι η Siemens στην Ελλάδα έδινε το 10% του τζίρου της σε μίζες και από αυτό ένα 2% πήγαινε κατ’ ευθείαν στα ταμεία των δύο τότε κυβερνητικών κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Δυστυχώς, αυτή η δίκη που ξεκινάει με ταχύτητα που θυμίζει γεφύρι της Άρτας, πιθανότητα να μην βγάλει όσα ο ελληνικός λαός περιμένει γιατί στο μεταξύ έχουν σβηστεί πολλά και έχουν παιχθεί παιχνίδια για να πέσουν τα πράγματα στα μαλακά.

Η αίσθηση που έχω είναι ότι πιάστηκαν τα μικρά ψάρια, οι πιο θρασείς και αφελείς. Οι πολύ μεγάλοι κρύβονταν πίσω από χρηματιστές, αεριτζήδες επιχειρηματίες, κ.λπ., και αυτοί βρίσκονταν αφανείς. Το τραγικό είναι ότι αυτός ο λεόντειος, σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, συμβιβασμός δεν υλοποιήθηκε καν από τη Siemens.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης του Δημήτρη Παπαδημούλη, εδώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.