Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα

Σε τίτλους
            tvxs.gr | 25 Ιαν. 2016

1. Οι υπουργοί Εσωτερικών των κρατών - μελών της ΕΕ, που συνεδρίασαν στο Άμστερνταμ, τάχθηκαν υπέρ της παράτασης των συνοριακών ελέγχων εντός της ζώνης Σένγκεν για διάστημα έως και δύο χρόνια, ώστε να αντιμετωπιστούν οι προσφυγικές ροές. Δύο εσωτερικοί ευρωπαϊκοί πόλεμοι κι ένα μεγάλο παζάρι, το παζάρι με την Τουρκία του Ερντογάν, διαμορφώνουν και κρίνουν την παγίδα του νέου Grexit στο προσφυγικό – την παγίδα «έξωσης» και απομόνωσης της Ελλάδας, ή και πλήρους διάλυσης, της Σένγκεν.
2. Τις 4 βελτιωτικές παρεμβάσεις που προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για τους νέους επιστήμονες, τους ανέργους, τους εργαζόμενους με μπλοκάκι, αλλά και μεταβατικές διατάξεις για την προστασία των πιο αδύναμων, παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντηση που είχε με τους προέδρους των Επιστημονικών Φορέων, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος. Στόχος η προστασία των μικρομεσαίων.
3. Οι οικονομικοί εισαγγελείς που διαχειρίζονται τις υποθέσεις με τις λίστες φοροδιαφυγής είναι αποφασισμένοι...
 συνέχεια
...  να δεσμεύσουν όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων μεγαλοκαταθετών της UBS.
4. Στον «έναν χρόνο Αριστεράς» η ελπίδα συναντά τον ρεαλισμό και η «ανατροπή» δίνει τη σκυτάλη στην (νέα) «Αλλαγή»: Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά από ένα εθνικό θρίλερ, ένα τρίτο Μνημόνιο και τρεις κερδισμένες εκλογικές αναμετρήσεις δίνει το στίγμα της νέας διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και επαναοριοθετεί οράματα, συμμαχίες και εχθρούς. Η ανάλυση του tvxs.gr για τον ένα χρόνο Αριστερά.
5. Το tvxs.gr με αφορμή τον ένα χρόνο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε το ακόλουθο ερώτημα σε πρόσωπα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής: «Αλλάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την Ευρώπη ή η Ευρώπη άλλαξε τον ΣΥΡΙΖΑ;». Σήμερα γράφει ο Μανώλης Γλέζος.
6. «Σάββας». Η εξασθενημένη διστακτική νεανική ανδρική φωνή που ανακοινώνεται από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής συνδέει την απομόνωση του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού με την πλατεία Μητροπόλεως. Πρόκειται για τον Σάββα Ξηρό σε μία αποκλειστική συνέντευξη στο tvxs.gr.
7. Στα ναζιστικά κίτρινα αστέρια για τους Εβραίους και ροζ τρίγωνα για τους  ομοφυλόφιλους και στις κόκκινες πόρτες των σπιτιών των προσφύγων στο Middlesbrough της Αγγλίας, πρέπει να προστεθούν τα βραχιολάκια των προσφύγων στο Cardiff της Ουαλίας. Όσοι αρνηθούν να τα φορέσουν δεν τρέφονται  στο οίκημα και το προσωπικό τους απειλεί ότι θα τους κάνει αναφορά στο υπουργείο. Οι πρόσφυγες δεν έχουν άδεια εργασίας και δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα, συνεπώς εξαρτώνται από τη διατροφή που τους παρέχει το κράτος.
8. Συναγερμό σήμανε σήμερα η Europol, η οποία με νέα της έκθεση προειδοποιεί ότι το Ισλαμικό Κράτος «προετοιμάζει νέες επιθέσεις στα κράτη-μέλη της ΕΕ και ιδιαίτερα στη Γαλλία». Νωρίτερα, στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο, στο οποίο το Ισλαμικό Κράτος δείχνει τους 9 άνδρες που συμμετείχαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, στις 13 Νοεμβρίου.
9. Με δίωρους αποκλεισμούς δρόμων παραμένουν στα μπλόκα τους οι αγρότες, εν αναμονή αποφάσεων στις δύο πανελλαδικές συσκέψεις που θα γίνουν αύριο Τρίτη στη Νίκαια της Λάρισας και τη Σίνδο στη Θεσσαλονίκη, μετά την πρόσκληση για διάλογο που τους απηύθυνε ο Πρωθυπουργός. Ωστόσο, αιφνιδιαστική αλλαγή αποφάσισαν ορισμένα μπλόκα αγροτών στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, με νέα μπλόκα να δημιουργούνται, άλλα να συνενώνονται και στην πλειοψηφία τους να ενισχύονται.
10. Το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομόφυλου ζευγαριού υπέγραψε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων  Γιώργος Καμίνης, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας.
* Σκίτσο του Γιάννη Καλαϊτζή για την Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.