Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Σπηλιωτόπουλος: Στην Ελλάδα χωράνε… 2,5 κανάλια…

Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές ο Άρης Σπηλιωτόπουλος

Λανθασμένη χαρακτήρισε τη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο θέμα της κάθαρσης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Ο πρώην υπουργός...
της ΝΔ Άρης Σπηλιωτόπουλου.  Αναφερόμενος σε παλαιότερη μελέτη του Πανεπιστήμιου Αθηνών -η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στην Ελλάδα δεν μπορούν να είναι βιώσιμα περισσότερα από 2,5 κανάλια!

«Οταν ξεπερνούμε τον αριθμό αυτό… Εγώ δεν ξέρω πολλούς επιχειρηματίες που να θέλουν να βάλουν τα χρήματα τους για να έχουν μια ζημιογόνα επιχείρηση εκτός αν υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα τα οποία έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι μπορεί να μπαίνω μέσα ως επιχειρηματίας έχοντας ένα τηλεοπτικό κανάλι, αλλά το κάνω γιατί στην πίσω πλευρά του μυαλού μου έχω ότι θα πιέσω την πολιτική εξουσία για να πάρω άλλες δουλειές και να βγάλω περισσότερα χρήματα  με άλλους τρόπους», υπογράμμισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος και πρόσθεσε: «Μπορεί μια οικονομική μελέτη του Πανεπιστημίου να είναι και λίγο αυστηρή, από την άλλη πλευρά… δεν είναι 2,5 οι άδειες; Να είναι 3, να είναι 4; Παραπάνω δεν μπορεί να είναι».

«Δεν είναι δυνατόν να μη μπει και μια τάξη σε ένα άναρχο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο το οποίο λειτουργούσε με καθεστώς ημιπαρανομίας ή αν θέλετε ημινομιμότητας από το ’89 και κανείς δεν έβαζε τάξη είτε από φόβο πολιτικού κόστους είτε γιατί πιστεύανε τότε οι πολιτικοί ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν τα ΜΜΕ. Με αποτέλεσμα ότι όπως είδαμε τα τελευταία χρόνια έγινε ακριβώς το αντίθετο», κατέληξε ο πρώην υπουργός της ΝΔ.

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.