Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Η καλή και η κακή αντισυνταγματικότητα...


Αντα Ψαρρά

Μία μία όλες τις αποφάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων τις κρίνουν αντισυνταγματικές τα ανώτατα δικαστήρια της χώρας.

Λόγω βέβαια και των...
καθυστερήσεων που διέπουν τη λειτουργία της δικαιοσύνης, πλην των δικαστικών και των ενστόλων, των οποίων η αντισυνταγματικότητα στις περικοπές μισθών κρίθηκαν από το 2014, οι υπόλοιπες αντισυνταγματικές κρίσεις των δικαστηρίων συνέπεσαν με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Το κόστος των δεκάδων αντισυνταγματικών αποφάσεων των κυβερνήσεων Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ μπορεί ακόμα και να τινάξει στον αέρα την πορεία των οικονομικών της χώρας στην ήδη εξαιρετικά κρίσιμη αυτή περίοδο.

Κανείς όμως από τη σημερινή αντιπολίτευση δεν έχει να κάνει το παραμικρό σχόλιο στις αποφάσεις αυτές της δικαιοσύνης που στην ουσία τούς καθιστούν ενόχους αντισυνταγματικών ενεργειών κατά συρροή.

Όλος ο πόνος της αντιπολίτευσης είναι η αντισυνταγματικότητα του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες που στο κάτω κάτω αφορά τις υπερχρεωμένες και υπέρμετρα δανειοδοτημένες επιχειρήσεις της μονοφωνικής πληροφόρησης.

Οι αντισυνταγματικές περικοπές στις συντάξεις και στους μισθούς, το αντισυνταγματικό κούρεμα των ασφαλιστικών ταμείων, οι αντισυνταγματικές και παράνομες απολύσεις, το αντισυνταγματικό χαράτσι και κάθε άλλο μέτρο που η δικαιοσύνη έκρινε ή πρόκειται να κρίνει με τον ίδιο τρόπο είναι μικρές λεπτομέρειες μπροστά στον κίνδυνο να υπάρξει ένα νόμιμο τοπίο στο χώρο των ραδιοτηλεοπτικών μέσων.

Άραγε η δικαιοσύνη που λαμβάνει αυτές τις αποφάσεις αντισυνταγματικότητας έχει αντιληφθεί το μέγεθος της υποκρισίας και της συγκάλυψης των μιντιακών διαπλοκών;

Άραγε θα είναι το ίδιο αδέκαστα το ΣτΕ, το Ελεγκτικό Συνέδριο και ο Αρειος Πάγος προς εκείνους που χρωστούν τόσα εκατομμύρια στο Δημόσιο και στις τράπεζες που τόσα χρόνια τούς τροφοδοτούσαν στο όνομα της ...ενημέρωσης;

Κοντός ψαλμός αλληλούια! 


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.