Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα

Σε τίτλους

tvxs.gr | 05 Φεβ. 2016
1. «Έχουμε βασική συμφωνία στο φόρο εισοδήματος και στο ασφαλιστικό», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά τη συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των δανειστών και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Ολοκληρώνοντας την πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης, όλες οι πλευρές κατανοούν πως πρέπει να υπάρξει συμφωνία σε εύλογο χρόνο, δήλωσε ο υπουργός οικονομικών και πρόσθεσε: «Καταγράψαμε σημεία σύγκλισης και αυτά στα οποία χρειάζεται περισσότερη πρόοδος σε τεχνικό ή πολιτικό επίπεδο». Οι εκπρόσωποι των θεσμών αναχωρούν σήμερα από την Αθήνα, ενώ τα τεχνικά κλιμάκια θα παραμείνουν. Tο τριπλό πόκερ των δανειστών με την Ελλάδα. Μέρκελ, Λαγκάρντ και Σόιμπλε δίνουν καθαρά πλέον το δικό τους, διαφορετικό στίγμα ο καθένας, με απολύτως διακριτές αφετηρίες και στοχεύσεις, απειλώντας να εγκλωβίσουν την Αθήνα σ’ έναν νέο, α λα καρτ, συμβιβασμό ισχυρών σε βάρος του αδυνάτου. Και επιπλέον, η Μέρκελ ρωτά τον Τσίπρα για τον… Κυριάκο Μητσοτάκη, η Bild προκηρύσσει εκλογές «το αργότερο έως το καλοκαίρι», και στα επιχειρηματικά και πολιτικά lobbies της Αθήνας – και όχι μόνον – (ξανα)γράφονται σενάρια και ονόματα «οικουμενικών» κυβερνητικών σχημάτων. Από τις (τρίτες) εκλογές στην… «οικουμενική Γιαννίτση».

2Τσίπρας σε υπουργούς Εσωτερικών Γαλλίας - Γερμανίας: Η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της στο προσφυγικό, αλλά θα πρέπει και όλοι οι άλλοι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή του με τους υπουργούς Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, και της Γερμανίας, Τόμας Ντε Μεζιέρ, στο Μέγαρο Μαξίμου. Τι συμφωνήθηκε στην τριμερή υπουργική συνάντηση για το προσφυγικό. Εντωμεταξύ, στην Κω σημειώθηκαν επεισόδια σε διαμαρτυρία κατά της κατασκευής hot spot, ενώ αντιδράσεις διατυπώνονται και στη βόρεια Ελλάδα για το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων. 
3Η κυβέρνηση καλεί σε διακομματικό διάλογο τους αγρότες. Η συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής ορίστηκε για τις 15:00 την Τρίτη. Οι αγρότες παραμένουν ανυποχώρητοι στις θέσεις τους αλλά και στα μπλόκα τους, προειδοποιώντας για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους, ενώ «μπλοκάρουν» και την αγωνιστική της Γ' Εθνικής
4. Eπιστρέφει στη Βουλή το «παράλληλο πρόγραμμα». Επιστρέφει στη Βουλή και ξεπαγώνει το «παράλληλο πρόγραμμα» του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια κίνηση με ιδιαίτερη σημασία στην τρέχουσα – οξυμένη κοινωνικά και πολιτικά – συγκυρία. θα εισαχθεί προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την επόμενη Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου. 
5Με τη συνοδεία Κασιδιάρη σήμερα η πορεία των ενστόλων στο κέντρο της Αθήνα. Είχε προηγηθεί διαμαρτυρία αστυνομικών έξω από το Μέγαρο Μαξίμου
6Συνέταιρος με τη γυναίκα του Μητσοτάκη ο Παπασταύρου. Ο Σταύρος Παπασταύρου δεν είχε στενές σχέσεις μόνο με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, αλλά και με τον νυν, Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτό αποκαλύπτουν τα «Επίκαιρα», που γράφουν ότι ο στενός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού το όνομα του οποίου συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ, ήταν συνέταιρος και της συζύγου του Κυριάκου, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, σε εταιρεία της.
7. Ο πολιτισμός της Βόρειας Ευρώπης σε όλο του το μεγαλείο. «Εξαιρούνται οι βέρες»... Σε ισχύ τίθεται από σήμερα ο νόμος στη Δανία που δίνει το δικαίωμα στις αρχές της χώρας να κατάσχουν αντικείμενα αξίας από τους πρόσφυγες που εισέρχονται στη χώρα. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, η αστυνομία μπορεί να κατάσχει τα πάντα εκτός από τις βέρες, αλλά και αντικείμενα που έχουν «συναισθηματική αξία».
8ΗΠΑ: Δεν εξαιρούμε την Ελλάδα από την βίζα - Αναγνωρίζουμε τον ρόλο της στο προσφυγικό. Δημοσιεύματα που ήθελαν την Ελλάδα να απειλείται από τις ΗΠΑ ότι θα χάσει την εξαίρεση βίζας για τους υπηκόους της διέψευσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
9Welcome to the club: Πορτογαλία και Ισπανία αντιμέτωπες με απειλές Βρυξελλών. Η συνταγή για κάθε χώρα που επιχειρεί να κάνει αριστερή στροφή είναι πια δοκιμασμένη. Δοκιμάστηκε στην Ελλάδα την επομένη κιόλας της ανάληψης καθηκόντων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πορτογαλία και Ισπανία μπαίνουν τώρα στο κλαμπ κι έρχονται αντιμέτωπες με τις απειλές των Βρυξελλών.
10. Μεσαίωνας στον 21ο αιώνα: Διακόσια εκατομύρια γυναίκες υπέστησαν κλειτοριδεκτομή το 2015. Η έρευνα της UNICEF. 
* Σκίτσο του Μάκη Θεολόγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.