Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

"Θα πέσει η λάσπη να σε πλακώσει..."


Το Βατερλώ της γελοιότητας

ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ  

Κρίμα, και κάποιοι τον είχαμε κάποτε για σοβαρό τον Κουμουτσάκο. Μετά τον Κυριάκο, είναι αλήθεια, άφησε τα σεις και τα σας που τον χαρακτήριζαν κάποτε και βούλιαξε σ' ένα βαθύ μπουντρούμι, μ' ένα μπουκάλι ρούμι. Ε, τι να σου κάνει ο έρμος, αυτά θέλει ο νέος αρχηγός, ήταν η λογική της υπεράσπισής του. Μέχρι που διέπραξε τη μήνυση και την προαναγγελία αγωγής κατά της Γεροβασίλη. Για να κατακτήσει έτσι το Έβερεστ του ελαφρολαϊκού. Διότι πρόσβαρα πράγματα αυτά δεν τα λες, όσο κι αν τα κάνει ο Γιώργος που εκτιμούσες μια φορά.

Προσέξτε τώρα το Βατερλώ της γελοιότητας. Λέει ότι η Γεροβασίλη τον συκοφάντησε επειδή ζήτησε εξηγήσεις για τα λεφτά που έδινε η Ν.Δ. στον κατηγορούμενο για εκβιασμούς Μαυρίκο. Εντάξει; Εντάξει. Ας αφήσουμε το ψυχεδελικό του πράγματος ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μηνύει την εκπρόσωπο της κυβέρνησης. Ας αφήσουμε και το γεγονός ότι ο Κουμουτσάκος σηκώνει δικαστικό καπνό, αλλά για το λακιρντί με τον Μουσσά, που αποκάλυψε το "Έθνος", κάνει... τουμπεκί.
Ας τα αφήσουμε και ας τον πάμε κι εμείς δικαστικώς, με βάση ένα δείγμα από τα λογάκια του. Η κυβερνητική εκπρόσωπος κι εκείνοι που εκπροσωπεί είναι ηθικά και πολιτικά αδίστακτοι (μήνυση). Να απολογηθούν για τη δημοκρατική εκτροπή (αγωγή). Μηχανισμός συκοφάντησης και σπίλωσης κάθε πολιτικού τους αντιπάλου (μήνυση). Επικίνδυνοι για τη δημοκρατία (αγωγή). Τα νοσηρά σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. (μήνυση). Γκεμπελικής έμπνευσης... με βορβορώδη τρόπο στήνουν σκηνικό λασπομαχίας (μήνυση και αγωγή).
Εντάξει, οι δικές μας αγωγές και μηνύσεις είναι εικονικές. Αλλά, κύριε Κουμουτσάκο τους: ΕΣΥ διαπράττεις σπίλωση σχεδόν με κάθε σου λέξη. ΕΣΥ συκοφαντείς τη Γεροβασίλη ως ηθικά αδίστακτη. ΕΣΥ -με την παρέα σου- σπιλώνεις τον Τσίπρα ως ψεύτη, απατεώνα, επικίνδυνο, κωλοτούμπα, ανίκανο, πραξικοπηματία. ΕΣΥ συντάσσεις και εκφωνείς το ημερήσιο υβρεολόγιο της Ν.Δ. Κι εσύ, ο ίδιος, με τα χεράκια σου μέσα στη λάσπη, μηνύεις άλλους για λάσπη; Θα πέσει η λάσπη να σε πλακώσει, Φαρισαίε.
Υπάρχει, βέβαια, επιστημονική εξήγηση γι' αυτό τον εκνευρισμό, που κινείται ανάμεσα στη σκαιότητα και τη γελοιότητα. Σπασμωδικές αντιδράσεις σε συνθήκες πίεσης, θα έλεγε ο νευρολόγος. Και θα συνιστούσε αγωγή, όχι δικαστική, αλλά διαφορετική, σε όσους περνούν από το ζοφερό στο ιλαρό με ευκολία Κουμουτσάκου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.