Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα

Σε τίτλους
 
21:08 | 07 Μαρ. 2016
tvxs.gr
Οι δέκα πιο σημαντικές ειδήσεις της ημέρας με μία ματιά.
1. Το Eurogroup έδωσε σήμα έναρξης της συζήτησης για το χρέος. Την άμεση επανέναρξη της αξιολόγησης και την ταχεία προώθηση της συζήτησης για το χρέος ανακοίνωσαν ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί μετά την – σχετικά – σύντομη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.
2. Η Τουρκία παίρνει 6 δις και βίζα και δίνει συμφωνία «ανταλλαγής» προσφύγων. Συνολικό ποσό 6 δις ευρώ στην Τουρκία ( διπλάσιο από το αρχικό) και σχέδιο μετεγκατάστασης και επαναπροώθησης προσφύγων με αναλογία «ενας προς έναν», περιλαμβάβει το deal Ευρώπης – Αγκυρας, σύμφωνα με το προσχέδιο ανακοινωθέντος της Συνόδου Κορυφής που διέρρευσε μέσω Reuters. Στο ανακοινωθέν καταγράφονται οι δράσεις στις οποίες πρέπει να προχωρήσουν και οι δύο πλευρές για να δοθεί τέρμα στην προσφυγική κρίση.
3. Οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο κατά των διακινητών...
 
 συνέχεια
...προσφύγων άρχισαν και επισήμως τα ξημερώματα της Δευτέρας. Στο μεταξύ, με δραματικούς ρυθμούς αυξάνονται καθημερινά οι προσφυγες που εγκλωβίζονται στην Ελλάδα. Χθες στο σύνολο της Επικράτειας παρέμεναν 33.320, αριθμός που αυξήθηκε στους 36.419 σήμερα. Κι ενώ ευρωπαϊκές χώρες όπως η Αυστρία συνεχίζουν να εγκαλούν την Ελλάδα, οι Αυστριακοί που ζουν στη χώρα μας δηλώνουν πως «ντρέπονται» για την κυβέρνηση τους.
4. Πώς ο Φίτσο έβαλε τους νεοναζί στη Βουλή της Σλοβακίας. Για πρώτη φορά στη Σλοβακία ένα νεοναζιστικό κόμμα εισέρχεται στο κοινοβούλιο. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της αντιπροσφυγικής ρητορικής και στάσης που καλλιεργήθηκε στη χώρα το τελευταίο διάστημα. Αυτή η στάση όχι μόνο δεν περιόρισε τους νεοναζί, αντίθετα τους ενίσχυσε. Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι ορατά, αρκεί να θέλει κάποιος να τα δει. Εξάλλου η ιστορία πάντα διδάσκει και... προειδοποιεί.
5. Καταγγέλλει βουλευτή και εκδότες για εκβιασμό ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΔΕΗ. Νέες καταγγελίες έρχονται στο φως για το κύκλωμα των εκβιαστών. Ο πρώην διευθυντής Επικοινωνίας της ΔΕΗ Κίμωνας Στεργιώτης σε ανοιχτή επιστολή του προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ αναφέρεται σε εκβιασμούς που δέχτηκε ο ίδιος λέγοντας ότι η «διαφημιστική συμμορία είχε πολιτικές φτερούγες».
6. «Παγώνει» με νέα παράταση η πώληση των «κόκκινων» δανείων πρώτης κατοικίας. Την Τετάρτη αναμένεται να αποσταλεί από το υπουργείο Οικονομίας στη Βουλή προς ψήφιση τροπολογία με την οποία θα δοθεί νέα παράταση στο καθεστώς αναστολής πώλησης «κόκκινων» δανείων που αφορούν στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας, καταναλωτικά, επιχειρηματικά προς μικρομεσαίες εταιρείες και χορηγήσεις με την εγγύηση του Δημοσίου, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου.
7. Το νερό ως όπλο μαζικής καταστροφής στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους. Το νερό δίνει ζωή. Όποιος το ελέγχει μπορεί να ελέγξει και τη ζωή. Στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους αποτελεί ένα όπλο, το οποίο το χρησιμοποιεί συστηματικά για να ελέγξει ολόκληρες περιοχές και τους πληθυσμούς τους. Οι τζιχαντιστές ελέγχουν έξι από τα οχτώ φράγματα στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία.
8. Σημαντική ανακάλυψη νεαρού Έλληνα ερευνητή για τον καρκίνο του μαστού. Ένας νεαρός Έλληνας επιστήμονας της διασποράς κατάφερε με την ανάπτυξη του καλύτερου μέχρι σήμερα μοντέλου σε πειραματόζωα (πειραματόζωα με παρεμφερή πάθηση), η οποία παρέχει αυξημένες δυνατότητες για τη μελέτη του καρκίνου του μαστού και την αποτελεσματικότερη δοκιμή νέων φαρμάκων.
9. Ένα άλογο - κινητή βιβλιοθήκη, κατά του αναλφαβητισμού στην Ινδονησία. Η Λούνα, έχει αναλάβει να φέρει την γνώση εκεί που δεν μπορεί να φτάσει… στα απομακρυσμένα χωριά της Ινδονησίας, όπου ο αναλφαβητισμός μαστίζει. Πρόκειται για ένα όμορφο λευκό άλογο, που στην πλάτη του κουβαλά βιβλία, τα οποία μοιράζονται δωρεάν σε όποιον θέλει να τα διαβάσει.
10. Oι Έλληνες «Μικροί Ήρωες» θα παρουσιαστούν στις Βρυξέλλες. Η κοινοβουλευτική ομάδα της αριστεράς (GUE - NGL) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υιοθέτησε στην τελευταία της συνεδρίαση πρόταση του Στέλιου Κούλογλου για την επιβράβευση του κινήματος και των εκδηλώσεων αλληλεγγύης με τους πρόσφυγες οι οποίοι φθάνουν στην Ελλάδα.

* Οι φιλάνθρωποι - Σκίτσο του Γιάννη Αντωνόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.