Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Super Saturday: Νίκες των Τεντ Κρούζ και Μπέρνι Σάντερς απέναντι σε Τραμπ και Χίλαρι

10:59 | 06 Μαρ. 2016
tvxs.gr
Αντεπίθεση των Τεντ Κρουζ και Μπέρνι Σάντερς στις εσωκομματικές εκλογικές αναμετρήσεις Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών αντίστοιχα.
Δύο ηχηρές νίκες απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ έκανε ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ κερδίζοντας σε Κάνσας και Μέιν και μάλιστα με άνεση. Ο Τραμπ πάντως κέρδισε σε Λουιζιάνα και Κεντάκι και προηγείται του Κρουζ. Βρίσκεται εξάλλου αντιμέτωπος με μια ιδιότυπη εκστρατεία εναντίον του που ξεκινά μέσα από το ίδιο του το κόμμα. Ο Κρουζ, αυτοπροβάλλεται ως το τελευταίο οχυρό απέναντι στην υποψηφιότητα Τραμπ.




Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών ο Μπέρνι Σάντερς, υποψήφιος απέσπασε δύο νίκες έναντι της Χίλαρι Κλίντον, στο Κάνσας και στη Νεμπράσκα. Ο γερουσιαστής του Βερμόντ ανέκτησε έτσι μέρος της ορμής που είχε ατονήσει σημαντικά μετά τη «Σούπερ Τρίτη», όταν η Κλίντον σημείωσε επτά νίκες.

Πάντως η Χίλαρι Κλίντον συνεχίζει να είναι το φαβορί της κούρσας καθώς είναι ευνοούμενη του κομματικού μηχανισμού. Κέρδισε εξάλλου στη Λουιζιάνα, μια πολιτεία που αποτελούσε το σημαντικότερο διακύβευμα της βραδιάς από την άποψη του αριθμού των εκλεκτόρων.
Επιστρέφοντας στους Ρεπουμπλικάνους ο Τεντ Κρουζ και ο Ντόναλντ Ταμπ κάλεσαν τους Μάρκο Ρούμπιο και Τζον Κέισικ που συγκέντρωσαν πολύ χαμηλά ποσοστά να αποχωρήσουν από την κούρσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.