Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Ο Κυριάκος πάει... Bilderberg

Στη φετινή συνεδρίαση της λέσχης Bilderberg, στη Δρέσδη της Γερμανίας, θα παραβρεθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης...
Κυριάκος Μητσοτάκης. Η συνεδρίαση της λέσχης, η οποία πάντα εξιτάρει τους απανταχού συνομωσιολόγους, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 9 και 12 Ιουνίου.

Η λέσχη Bilderbeg είναι ένα φόρουμ στο οποίο συμμετέχουν, κυρίως, ισχυροί παράγοντες από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο, ενώ το μυστήριο το οποίο περιβάλλει παραδοσιακά τις συναντήσεις δίνει πολλή τροφή για σκέψη. Παρά την παραφιλολογία, πάντως, εκτιμάται ότι οι συνεδριάσεις αυτές χαράζουν πολιτική και «ρυθμίζουν» σε σημαντικό βαθμό την παγκόσμια οικονομία.

Οι συμμετέχοντες είναι μεν ελεύθεροι να αποκαλύψουν τις πληροφορίες που αποκομίζουν από τις συζητήσεις, αλλά όχι τα ονόματα εκείνων που τους δίνει την εκάστοτε πληροφορία.

Στην ατζέντα της φετινής συζήτησης κεντρικά θέματα θα είναι:

    Η Κίνα
    Η προσφυγική κρίση και οι εξελίξεις στην Ευρώπη
    Η Μέση Ανατολή
    Η Ρωσία
    Το πολιτικό πεδίο στις ΗΠΑ
    Η Ρωσία
    Η διαδικτυακή ασφάλεια
    Οι τεχνολογικές εξελίξεις
    Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας

Κατά καιρούς στις συνεδριάσεις της λέσχης Bilderberg έχουν συμμετάσχει αρκετοί Έλληνες πολιτικοί (πρώην πρωθυπουργοί και πολιτικοί) και γνωστοί παράγοντες του επιχειρηματικού κόσμου.

Στην περσινή συνάντηση είχαν συμμετάσχει οι Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (διευθύνων σύμβουλος της Titan και στέλεχος του ΣΕΒ, του ΙΟΒΕ, του ΕΛΙΑΜΕΠ και της Ευρωπαϊκής Στρογγυλής Τράπεζας Βιομηχάνων), Παναγιώτης Πικραμένος (πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ελλάδας και πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας) και Λουκάς Τσούκαλης (καθηγητής Ευρωπαϊκής Οργάνωσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής- ΕΛΙΑΜΕΠ)...


  efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.