Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Ενδεχομένως, κ. Κουμουτσάκο...

Σωκράτης ΤσιχλιάςΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΣΙΧΛΙΑΣ 
Οι δραστηριότητες στο απέραντο φρενοκομείο της πολιτικής ζωής συνεχίζονται με απόλυτη επιτυχία. Αυτή την εβδομάδα είχαμε μεγάλο σουξέ. Η αντιπολίτευση ανακάλυψε ότι, μέσα στις επτάμισι χιλιάδες σελίδες του νομοσχεδίου με τα προτελευταία προαπαιτούμενα, η κυβέρνηση είχε κρύψει μία ακόμη αριστερή έκπληξη: χωρίς να πει κουβέντα ήρε την απαγόρευση συμμετοχής των πολιτικών σε εξωχώριες εταιρείες. Το σκάνδαλο ήταν μέγα, σωστά ξεσήκωσε τον κόσμο η Νέα Δημοκρατία, κάτι ψέλλισε περί εναρμόνισης με το κοινοτικό δίκαιο η κυβέρνηση, είπε επίσης για απαίτηση των δανειστών, στο τέλος ώς και η ΑΥΓΗ την έκραξε με το πρωτοσέλιδο «οφσάιντ με τις offshore»!

Για να θεραπεύσει το τρωθέν προοδευτικό γόητρο, η κυβέρνηση διορθώνει την ανηθικότητα με νομικό και λογικό έκτρωμα: τιμωρεί και τους συγγενείς των πολιτικών, απαγορεύοντας σε όλους τη συμμετοχή σε οποιαδήποτε εταιρεία εκτός επικράτειας. Και αντί να συμβεί αυτό που όλοι περίμεναν, σφυροκόπημα δηλαδή της κυβέρνησης από την αντιπολίτευση, η Ν.Δ θυμώνει και φεύγει από τη Βουλή για να μη συμμετάσχει, λέει, στη γελοιοποίηση του Κοινοβουλίου. Σώπα!

Αφησε, λοιπόν, τον πρωθυπουργό να ομολογεί ότι ο νόμος που έφεραν είναι υπερβολικός (!), αλλά το έκαναν για να κερδίσουν τις εντυπώσεις (για να «αντιμετωπίσουμε τη λάσπη», είπε για την ακρίβεια, αλλά αυτό εννοούσε), και να τσακώνεται με τον μαχητικό Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος, αφού κατήγγειλε και τα δύο νομοθετήματα, στο τέλος υπερψήφισε για να μην κατηγορηθεί ότι κάτι κρύβει! Αλαλούμ...

Η Ν.Δ., με την ακατανόητη αποχώρησή της, έδωσε τη δυνατότητα στον μέγα τακτικιστή, αυτόν τον μετρ παραγωγής εντυπώσεων κ. Αλέξη Τσίπρα, να κερδίσει το παιχνίδι. Ο νέος νόμος υπερψηφίστηκε από τα δύο τρίτα της Βουλής και στην αξιωματική αντιπολίτευση έμεινε η ρετσινιά ότι δήθεν κάτι φοβόταν, το οποίο θα αποδειχθεί μάλλον, ίσως, στο μέλλον και άλλα τέτοια. Ακουσα χθες τον κύριο Κουμουτσάκο να προσπαθεί να πει ότι έσφαλαν. Με ένα περιφραστικό σχήμα, εξηγούσε ότι στην καινούργια πολιτική αντίληψη ταιριάζει, εάν καμιά φορά κάνεις λάθος, να το ομολογείς και ότι υπό αυτή την έννοια «ενδεχομένως η αποχώρηση να μην ήταν σωστή ενέργεια». Πάρα πολύ ενδεχομένως.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.