Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Αυτοί που μοιάζουν με το τέρας αλλά νομίζουν ότι το πολεμούν

28.8.16

Χθες στα ΝΕΑ δημοσιεύθηκαν τα πορτραίτα τριών δημοσιογράφων που συνδέονται με τον ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα του Θανάση Καρτερού, της Άντας Ψαρρά και του Κώστα Αρβανίτη.

Πρόκειται για τρία κείμενα που αποδεικνύουν ότι μια συγκεκριμένη γενιά και κατηγορία δημοσιογράφων δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί ότι καλώς ή κακώς ο ελληνικός λαός επέλεξε να κυβερνηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα κι αν αυτό συνοδεύεται από την ανάμειξη περιθωριακών και λούμπεν στοιχείων στη διακυβέρνηση της χώρας.
Όταν κάποιος ξοδεύει 2-3 παραγράφους για να μας ενημερώσει με ύφος για το πόσο ελκυστική γυναίκα ήταν στα νιάτα της η Άντα Ψαρρά, δεν στηλιτεύει τη συμμετοχή της στη διάχυση του μίσους στον δημόσιο διάλογο στα χρόνια της κρίσης, δεν της ασκεί κάποια ουσιαστική κριτική. Το μόνο που καταφέρνει είναι να πάρει τη θέση της στο «απέναντι» στρατόπεδο, επιχειρώντας να την αποδομήσει με τα ίδια ακριβώς κόλπα που υποτίθεται ότι τον βρίσκουν αντίθετο. Κάποιοι θα πρέπει πολλοί σοβαρά να αναρωτηθούν για το πως κατάφεραν να μοιάζουν τόσο πολύ με τους Αγανακτισμένους που κάποτε με πάθος κατέκριναν.

Όπως και η βία, έτσι κι ο σεξισμός, ο λαϊκισμός και ο κιτρινισμός πρέπει να καταδικάζονται από όπου κι αν προέρχονται, είτε θύματα τους είναι πολιτικοί φίλοι είτε πολιτικοί αντίπαλοι. Είναι σχεδόν τρομακτικό να παρατηρείς ότι υπάρχουν τόσοι έμπειροι άνθρωποι που αδυνατούν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.
parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.