Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Βαντερλέι ντε Λίμα : ο άνθρωπος που άναψε την ολυμπιακή φλόγα. "... αρνήθηκε πολλές χορηγίες. Γενικά, σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, είναι γνωστός για το ήθος του".

Ποιος είναι ο Βαντερλέι ντε Λίμα που άναψε την ολυμπιακή φλόγα

Το πρόσωπο


tvxs.gr 16:54 | 06 Αυγ. 2016
Τελευταία ανανέωση 16:59 | 06 Αυγ. 2016
Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο Πελέ δεν θα είναι αυτός που θα ανάψει την Ολυμπιακή Φλόγα στο Μαρακανά, παρέμενε μυστήριο έως και την τελευταία στιγμή ποιος θα ήταν ο αθλητής που θα το έκανε.

Τελικά ήταν ο Βαντερλέι ντε Λίμα. Μαραθωνοδρόμος και χάλκινος ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004. 
Θα μπορούσε μάλιστα να είναι και χρυσός. Ο Λίμα λίγο πριν την ολοκλήρωση του Μαραθώνιου προπορευόταν και φαινόταν ότι θα είναι αυτός που θα κόψει το νήμα. Δυστυχώς όμως, στην περιοχή των Αμπελοκήπων ένας άντρας ντυμένος με κιλτ ξέφυγε από το κοινό έπεσε πάνω του και τον έσπρωξε. 

Στη συνέχεια ο Λίμα έχασε τον ρυθμό του και οι Μπαλντίνι (Ιταλία) και Κεφλεζίγκι (ΗΠΑ) κατάφεραν να τον ξεπεράσουν και να πάρουν το χρυσό και το ασημένιο μετάλλιο. 
Εκείνος πάντως ακόμη κι έτσι δεν έχασε το κουράγιο του. Μπήκε στο γήπεδο χαμογελαστός κι έτσι ανέβηκε στο βάθρο για να πάρει το χάλκινο μετάλλιο. Κατόπιν η ΔΟΕ του απένειμε το βραβείο Πιερ ντε Κουμπερτέν, στο τέλος των αγώνων στην Αθήνα.

Ο Βραζιλιάνος αθλητής του μπιτς βόλεϊ και «χρυσός» Ολυμπιονίκης στην Αθήνα, Εμμάνουελ Ρέγκο προσπάθησε να του χαρίσει το χρυσό του μετάλλιο, μπροστά στις κάμερες, αλλά ο Λίμα δεν δέχτηκε.
Τώρα στο Ρίο αποθεώθηκε όταν βγήκε στο στάδιο για να ανάψει τη φλόγα. 




Μετά την Αθήνα δεν έλαβε ξανά μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ αρνήθηκε πολλές χορηγίες. Γενικά, σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, είναι γνωστός για το ήθος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.