Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Από τον μούφα θρίαμβο της Ν.Δ στην ΠΑΣΟΚάρα του Σπίρτζη...

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος Εκλογές στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος | EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
«Εκλογές ΤΕΕ: Νίκησε η παράταξη της Ν.Δ. - "Βούλιαξε" ο ΣΥΡΙΖΑ» γράφει το Πρώτο Θέμα. «Πρώτη δύναμη στους μηχανικούς η Ν.Δ. - Κατρακύλα για τον ΣΥΡΙΖΑ» και τα Παραπολιτικά
«Μεγάλη νίκη πέτυχε η παράταξη που στήριξε η Ν.Δ. στις εκλογές στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, ενώ η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ καταποντίστηκε στην 3η θέση» και τα ΝΕΑ με τη σειρά τους.
Όσο για τον Γιάννη Βρούτση, τον σκιώδη υπουργό Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας που... ορκίζεται σήμερα (διοργανώνουν στη Ν.Δ. τελετές παράδοσης-παραλαβής τερματίζοντας το σουρεαλισμό!), ανέβασε tweet στο οποίο προβλέπει πως «άρχισε η αντίστροφη μέτρηση»...




Όπως διαβάζουμε σχετικά, η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών που πρόσκειται στη Ν.Δ. λαμβάνει 27,90%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ παίρνει 13,38% και, τέλος, η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών - Οικολόγοι Μηχανικοί - Συνεργαζόμενοι έχει ποσοστό 7,31%.
Είναι όμως όντως τόσο μεγάλη η νίκη της Νέας Δημοκρατίας; Η απάντηση θα έρθει αν συγκρίνουμε τα τωρινά αποτελέσματα με τα αντίστοιχα στις εκλογές στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το 2013. 
Τότε λοιπόν, τέτοιες ημέρες, η ΔΚΜ της Νέας Δημοκρατίας έπαιρνε 26,39% (ανέβηκε δηλαδή τώρα 1,5% - δεν τη λες και τεράστια άνοδο, έτσι;), ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών του ΠΑΣΟΚ ήταν στο 23,05% (έπεσε τώρα περίπου 10%).
Όσο για τη Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών του ΣΥΡΙΖΑ, έπιασε τότε ποσοστό 10,92%, γνωρίζει επομένως τώρα μία πτώση 3,6% (δεν είναι αμελητέα). 
Καταλαβαίνουμε, με άλλα λόγια, πως δεν είναι δα και κανένας θρίαμβος για τη Νέα Δημοκρατία, μην τρελαθούμε, έτσι;
Υπάρχει όμως κάτι ακόμα που είναι καλύτερο: ποιος ήταν επικεφαλής του συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ στους μηχανικούς το 2013; Ο Χρήστος Σπίρτζης, σημερινός υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.
 
ΠΑΣΟΚάρα ΟΛΕ η κυβέρνησή μας, ΠΑΣΟΚάρα ΟΛΕ...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.