Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Θρίλερ αναζωπυρώσεων στην Ανατολική Αττική

  - Ευρωπαϊκή συνδρομή ζήτησε η Ελλάδα - Αρνήθηκε η Γαλλία - Αγωνία σε Καπανδρίτι, Πολυδένδρι και Σαλαμίδι

Αντιμέτωπες με νέα αναζωπύρωση στο μέτωπο που κατακαίει την περιοχή του Καλάμου προς το Καπανδρίτι βρίσκονται από το πρωί της Τρίτης οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο. Οι φλόγες έχουν σχηματίσει ενιαίο μεγάλο μέτωπο στην πυκνόφυτη χαράδρα και τους λόφους που χωρίζουν τις δύο περιοχές. Αυτό που φοβούνταν οι επιτελείς του κρατικού μηχανισμού πυρόσβεσης, συνέβη. Το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς, πέρασε τελικά την λεωφόρο Καλάμου, και κατευθύνεται προς το Πολυδένδρι, ενώ νωρίτερα εκκενώθηκαν από τον δήμο σπίτια στον οικισμό Σαλαμίδι. Η Ελλάδα ζήτησε επισήμως την ευρωπαϊκή συνδρομή στην κατάσβεση των πυρκαγιών.
"Η φωτιά πηγαίνει προς την Εθνική Οδό με μεγάλη ταχύτητα. Μην κινηθεί κανείς από Πολυδένδρι με κατεύθυνση τη Μαλακάσα", έκανε έκκληση μέσω του Σκάι ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου.
Όπως ενημέρωσε η πυροσβεστική υπηρεσία, η φωτιά δεν κατέστη δυνατό να περιοριστεί και συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.
Οι φλόγες έφθασαν στην αυλή σπιτιού στο Καπανδρίτι και οι πυροσβέστες κατάφεραν να μην επεκταθεί η φωτιά στο οίκημα.
Νέες αναζωπυρώσεις υπάρχουν στο Μετόχι και στο Σαλαμίδι, όπου εκκενώθηκαν τρία σπίτια. Μάλιστα, όπως μετέδωσε ο Μιχάλης Τεζάρης στον Σκάι, δεν υπάρχει συντονισμένο σχέδιο εκκένωσης από την Πολιτεία. Στο Μετόχι αυτή την ώρα η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη.
Ήδη στο σημείο επιχειρούν 3 αεροσκάφη Canadair και τέσσερα ελικόπτερα.
Ισχυρές είναι και οι επίγειες δυνάμεις, που αριθμούν 180 πυροσβέστες με 72 υπηρεσιακά οχήματα και 58 άτομα πεζοπόρο. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν επίσης 20 εθελοντικά οχήματα, 20 υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και επτά μηχανήματα. Από το πρωί συμβάλλουν επίσης 100 άνδρες των ένοπλων δυνάμεων με τέσσερα μηχανήματα.
Αίτημα ευρωπαϊκής συνδρομής από την Ελλάδα - Αρνήθηκε η Γαλλία
Την συνδρομή των Ευρωπαίων εταίρων ζητά...
συνέχεια
...τώρα η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τις καταστροφικές πηγές στην Αττική, την Ηλεία και τη Ζάκυνθο.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα από την εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η χώρα μας υπέβαλλε σήμερα αίτημα για την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να προμηθευθεί δύο ζεύγη αεροσκαφών CL - 415.

Η Γαλλία που διαθέτει εναέρια μέσα στον ευρωπαϊκό μηχανισμό απάντησε ήδη στις ελληνικές αρχές ότι δεν μπορεί να διαθέσει τα αεροσκάφη καθώς τα χρειάζεται για να αντιμετωπίσει πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στην δική της επικράτεια.

Σπεύδει βοήθεια από την Κύπρο

(Ολόκληρο τό ρεπορτάζ τού Μιχάλη Τεζάρη : ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.