Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Μάριο Ντράγκι και Τζάνετ Γέλεν VS/ Ντόναλντ Τραμπ...

Κοινή στάση Ντράγκι - Γέλεν εναντίον του Τραμπ

EPA/KIMIMASA MAYAMA
Κοινή στάση εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ τήρησαν Μάριο Ντράγκι και Τζάνετ Γέλεν, εξαπολύοντας «πυρά» προς τον Αμερικανό πρόεδρο, με αφορμή την προσπάθεια απορρύθμισης του κανονιστικού πλαισίου που διέπει το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Από το βήμα του Τζάκσον Χολ, οι δύο κεντρικοί τραπεζίτες τάχθηκαν εναντίον της άρσης των αυστηρών χρηματοπιστωτικών κανονισμών, οι οποίοι τέθηκαν σε εφαρμογή μετά την παγκόσμια κρίση του 2008.
«Πρέπει να διατηρήσουμε την ευρεία άμυνα που έχουμε θεσπίσει μετά την κατάρρευση των αγορών το 2008» δήλωσε χαρακτηριστικά, η Τζάνετ Γέλεν.
«Οι δηλώσεις των δύο τραπεζιτών συνιστούν μία ευθεία βολή προς όσους επιδιώκουν την απορρύθμιση του συστήματος» σχολίασε ο Μίκαελ Γκάπεν, οικονομολόγος της Barclays Capital.
Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θεωρεί ότι οι αυστηροί κανονισμοί θέτουν εμπόδια στην περαιτέρω ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας.
Ο ίδιος, μάλιστα, έχει δεσμευτεί για την κατάργηση μέρους των κανονισμών που έχουν θεσπιστεί για την προστασία του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Βέβαια, προς το παρόν, δεν έχει προχωρήσει σε οποιαδήποτε νομοθετική πράξη προς αυτή την κατεύθυνση.

Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017 09:00
από naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.