Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Kυβέρνηση-Δικαιοσύνη: «...σαν παιδιά που έχουν πεισμώσει...»

Κούλογλου: Πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή...
μεταξύ κυβέρνησης - Δικαιοσύνης...

«Πρέπει να υπάρξουν κινήσεις και από τις δυο πλευρές: Και η κυβέρνηση πρέπει να κάνει κάποια βήματα και οι δικαστές να σταματήσουν να κάνουν σαν παιδιά που έχουν πεισμώσει», σχολίασε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πειραιά Κανάλι 1.

«Τα δικαστήρια κατήργησαν την υπουργική απόφαση Τσακαλώτου-Παπαγγελόπουλου για το πόθεν έσχες - κάτι που θα έπρεπε να επικροτούν. Ελάχιστοι δικαστές έχουν θησαυρούς που θέλουν να κρύψουν. Όμως με αυτές τις αποφάσεις πλήττεται το κύρος της Δικαιοσύνης συνολικά, αφού φαίνεται σαν όλοι να είχαν κάτι να κρύψουν» παρατήρησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αναφορικά με τις εξελίξεις στην γερμανική πολιτική σκηνή, ο ευρωβουλευτής σχολίασε πως ο πρώην Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, «είχε προσωποποιήσει στον εαυτό του την ελληνική κρίση. Μάλιστα, είχε πει ότι όπως εγώ πόνεσα μετά την απόπειρα δολοφονίας εις βάρος μου και έγινα πιο ισχυρός, έτσι πρέπει να πονέσει και η Ελλάδα για να γίνει πιο ισχυρή». Εξήγησε, δε, ότι ένας ενδεχόμενος μεγάλος συνασπισμός στην Γερμανία θα είναι καλό σενάριο για την Ελλάδα, δεδομένου ότι πια ο Σόιμπλε δεν θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε επίσης πως όλες οι σημαντικές αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχουν παραπεμφθεί στις... γερμανικές καλένδες, γεγονός που καθυστερεί τις εξελίξεις σε όλους τους τομείς. Αυτό μάλιστα συμβαίνει σε μια περίοδο που «βιώνουμε μια γενικότερη ευρωπαϊκή παρακμή, η οποία έχει χτυπήσει περισσότερο τις χώρες του νότου»...

naftemporiki.gr 

Σημείωση : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Νέα Μύκονο" καί είναι βγαλμένος από τό κείμενο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.