Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Ψιττακοί τών δασών καί "ψιττακοί" τών Media...

Οι παπαγάλοι των μίντια και οι (άστεγοι πια!) παπαγάλοι του Εθνικού Κήπου

ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΕΙΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ;

Είναι εντυπωσιακές μερικές ανώδυνες ειδήσεις που εμπεριέχουν κάτι, έστω και λίγο, οδυνηρό. Μια από αυτές τη διάβασα στους (συχνά απρόβλεπτους με τη θεματολογία τους) Zoornalistas. Οι παπαγάλοι έχουν αυξηθεί τόσο πολύ στη Ελλάδα, ώστε οι επιστήμονες σπεύδουν με ειδικές μεθόδους της ορνιθολογίας να υπολογίσουν τον αριθμό τού πληθυσμού τους, ενώ «σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν φόβοι ότι τα πουλιά θέτουν σε κίνδυνο τη φυσική βιοποικιλότητα». Και ενώ «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο να τοποθετήσει τους παπαγάλους στον κατάλογο διεισδυτικών ξένων ειδών», στην Αθήνα κρίθηκε απαραίτητο να καταστραφούν στα δέντρα του Εθνικού Κήπου φωλιές παπαγάλων επειδή ήταν πολύ μεγάλες και κινδύνευαν από ενδεχόμενη πτώση τους οι περιπατητές...

συνέχεια...
Τα συμπαθητικά παιχνιδιάρικα παπαγαλάκια έμειναν άστεγα στην Ελλάδα (μαζί με τους άστεγους των δρόμων) και βρίσκονται διεθνώς υπό διωγμό. Σκέπτομαι ότι δαιμονοποιούνται όπως περίπου έχουν δαιμονοποιηθεί σε πολλές χώρες τα περιστέρια που χαρακτηρίζονται «ιπτάμενοι αρουραίοι»! (Με την ευκαιρία: ο Πατρίκ Ζίσκιντ, ο άνθρωπος που έγραψε το ευπώλητο «Το Άρωμα», δίνει στο πτηνό τερατώδεις ιδιότητες στο έργο του «Το περιστέρι». Έχει ενδιαφέρον).

Βέβαια, το πιο επικίνδυνο είδος παπαγάλου είναι το άπτερο, όρθιο δίποδο, δηλαδή το ανθρώπινο, που ενδημεί στα σόσιαλ μίντια σε μεγάλες τερατώδεις (αλλά άθικτες) φωλιές και σε όλων των ειδών τα Μέσα Ενημέρωσης. Ο αδιευκρίνιστος αριθμητικά ο πληθυσμός τέτοιων πτηνών παπαγαλίζει ψεύτικες ή ημιψεύτικες ειδήσεις, προπαγανδίζει θέσεις άτυπων αφεντικών, διαδίδει απόψεις κομμάτων, οργανισμών, συλλόγων και, το χειρότερο, βρίσκει δεκτικό κοινό που τα ταΐζει με κλικ, ακροαματικότητες, τηλεθεάσεις, λάικ και, κάποτε, με αγορά εντύπων.

Αυτά τα παπαγαλάκια ουδέποτε θα μείνουν άστεγα. 

Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2018.

από:
harddog-sport.blogspot.com

** Διαβάστε εδώ, στους Zoornalistas, την είδηση για τα παπαγαλάκια της Ελλάδας.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου" : O υπέρτιτλος είναι δικός μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.